Tahsin kardeşim merhaba,
Onbinlerce içeriği olan ve google aramalarında belli bir seviyeye gelmiş yüksek ziyaretçili sitelerinde yazdığı rekabet oranı yüksek konularda yazıyorsanız SEO ayarlarınız çok iyide olsa ilk sayfalarda görünmeniz kısa vadede çok zor olacaktır. Fakat uzun vadede aylar sonra ziyaretçilerin geldiğini gözlemleyebileceksiniz.
"Mesela Ford Focus diyelim"
demişsiniz. Ford Focus konusunu baz alırsak bu konuda 647.000.000 arama sonucu çıkıyor. Bu oldukça yüksek bir aranma hacmi. Böylesi bir hacimde zaten dikkat ederseniz yıllanmış ve ve artık google 'da belli bir otorite değerine gelmiş siteler ilk sayfalarda çıkar. Zira sizden önce en ince detayları ile ford focus konusunu artı alt konularını onlar zaten yazmıştır.
Gerek domain değeri gerek içerik zenginliği ve benzeri birçok artı ile google açısından sizden önde oldukları için Ford Focus konusunda ne kadar detaylı ve geniş yazarsanız yazın önceliği bu tür otoriter sitelere tanıyacaktır.
Sizin sitenizin yada benzeri durumdaki tüm sitelerin bu ve benzeri konularda içerik girildikten kısa süre sonra ilk sıralarda çıkmaya başlaması için aynı kalitede en az 2000 - 3000 içerikle dolu olmaları aradan sabır - kararlılık ve disiplinize edilmiş bir çalışma sistemiyle dolu en az 2 yıl geçmesi ve google tarafından bu "bu site kullanıcıya faydalı içerik üretiyor ve bunda kararlı" algısı oturması gerekiyor.
Buraya kadar yazdıklarım sizi karamsarlığa kesinlikle itmesin. Bunları arama sonuçları neticesinde gelecek potansiyel organik ziyaretçileri baz alarak yazdım.
Bu alanda sabırlı kararlı ve azimliyseniz içerik oluşturmaya devam edin ve ziyaretçilerinizi şimdilik sosyal medyada oluşturacağınız kaliteli sayfalardan çekmeye çalışın.
- Sitenizin kaliteli bir linkedin sayfası dahil en çok bilinen tüm sosyal medya hesapları kaliteli şekilde açılmış olsun.
- Aşırı olmamamak kaydıyla domain değeri sizin sitenizden yüksek sitelerden backlink ve tanıtım yazısı alın.
- İmleme sitelerinde içeriklerinizi paylaşın.
- Düzenli olarak kaliteli içerik üretmeye devam ederek bunları sürekli google webmaster tools 'a gönderin.
- Sitenizde otomatik ping servisi kurulu olsa dahi yeni içerik eklediğiniz zaman kaliteli ping servislerinden ping çekip sitenize google botlarını çağırın.
Sabır + Kararlılık + Disiplinize çalışma = Başarı gelecektir.
Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Global anlamda rekabet oranı çok yüksek bir alanda web sitesi açıp kısa vadede süper başarı bekleyerek olmayınca kesinlikle yılgınlığa düşüp karamsarlığa kapılmak doğru değil. Zira yüksek rekabetli alanlar uzun vade gerektiriyor. Kısa vadede web sitenizin yüksek başarı yakalamasını istiyorsanız Niş alanlara yönelmek gerekiyor.
Zaman ayırıp detaylıca açıklama yapıp örneklerle bu yıllgınlıgımı bu karamsarlıgımı degerli cümlelerinizle aydınlattıgınız için teşekkür ederim. Varolun..
Aslında bu yazdıkalrınızın hepsini bilmekle birlikte yılgınlıga düşünce, karamsarlıga düşünce insan bildiklerinden de ümidini kesiyor... Bu yazınız bana içerikleri devamlı girmemde ilham olacaktır... Çok teşekkür ederim tekrardan zamanınızı detaylıca yazıp sarfettiğiniz için...