Neredeyse aynı yaşlardayız ki senden daha fazla borcum var. 1500 TL'yi 7-8le çarp desem yeridir. Ama gelipte hiçbir zaman intihar'ı düşünüp,isyan etmedim. O paraları,o borçları alıyorsak, ödemenin kıymetini bilmeliyiz. Aylık gelir/gider dengemiz varsa, ona göre borç yapmalıyız. Hazıra dağ dayanmıyor.
Ama öyle boş durarak, bana iş vermiyorlar diyerek, kimse sana para vermez ve vermek zorunda değilki. Dövme konusuna gelirsek, esnaf buna tepki gösterebilir. Fakat, çok para grafikerlerin birçoğu da dövmelidir. Bu açıdan düşün.
Sen kendini geliştirip, kendine bir gelir kapısı oluşturmadığın sürece zaten bir sonuç çıkaramıyacaksın dostum. Bugün o kredi kartı borcun ödense, kendine bir hedef belirlemediğin sürece, tekrar dolacak o kredi kartı.
R10.Net'e ne yazıkki, geçici sürede para kazanacağın bir yeteneğin olduğunu göremiyorum. İŞKUR'un geçici işleri var. Bunlara girerek kendini idare edebilirsin. Kredi kartının asgarisini ödeyerek bu ay idare edebilirsin. Zaman geçtikçe,temize çıktıkça; kendini geliştirmeye başlaman gerekir. Bu grafikerlik olsun,yazılımcılık olsun. Bu alanlara yönelmen lazım. Oturup beklemekle, buraya post atmakla ne yazıkki birşeyler yapmak mümkün değil.
Şu forumda emin ol, senden daha kötü durumda insanlar vardır ama bir şekilde çabalayıp, kendilerine bir düzen oluşturabiliyorlar. Boş durarak, bunalıma girmekten sana bir yarar sağlamayacak.Herşey bir anda düzelecek diye birşey yok. Şimdiden bu yükü kaldıramıyosan, ileriki yaşlarda çok sıkıntı çekersin.