Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez, inşallah gerçekten azm eder ve tövbe ederseniz bir yolu çıkacaktır.
Şimdi öncelikle kesinlikle çalışacaksınız, kimse sizi tanımıyor, 10-20 atsalar 1.500 kimse atmaz(bana kalırsa).
Keşke demenin bir anlamı yok ama keşke en azından dövme belasına bulaşmasaydınız. Alkol gizlenebilirdi ama...
Neyse, belli ki alkolden tam olarak kurtulamamışsınız, tekrar içeyim falan demenizden o anlaşılıyor, önce ondan bi tamamen tövbe etmeniz lazım. Ya ölseniz de içmeyin.
İntihar kısmına gelince, hal o ki gerçekten zor durumdasınız ve ağır bir yükünüz, zor bir sınavınız var. Bazen böyle zor durumlarda kendimizi salmak, akışına bırakmak isteriz ama bu sizin için bir dönüm noktası olacak. İntihar ederseniz 20 yıllık bir gelip geçen hayatınız olacak, dini inancınızı bilmiyorum ama afedersiniz bunca yılı ... uğruna yaşamış olursunuz, çektiğiniz acılar yanınıza kar kalır, benim inancıma göre de cehenemmde yanmaya devam edersiniz. O yüzden çareler tükenmez devam edelim..
Okul işine gelirsek, hali hazırda bir okulda mısınız nedir ben orayı tam anlayamadım ama kaydınızı yenilettirin, eğer yapılamayacak bir şeyse aöf falan kaydolun, oda olmuyorsa normal tecil hakkınız varsa onu kullanın oda olmuyorsa gidin... Gidin çünkü en azından ailenize yük olmamış olursunuz, orada karnınız doyar, hem bir kafa toplayıp düşünme fırsatı bulursunuz, belki iyi bir dost edinip döndüğünüzde yanınızda size yoldaş olacak bir kardeş edinirsiniz, belki size yardımcı da olur.
Diyelim ki gitmeme yolu buldunuz, okul oldu bişey oldu, şansınızı önce marketlerde deneyin, büyük marketler olmaz, onlar biraz resmi, 101 vs. küçük marketlere başvurmaya çalışın, biraz düzgün giyinin edepli davranın durumunuzdan bahsedin, işe girmeye çalışın. Kredi olayından bahsedin, zaten her türlü bilginizi alıyorlar, belki ilk ay maaşını erken verip çalıştırırlar, çalışmazsanız zaten hapse girersiniz.
O da olmazsa böyle ben dövmeli görüyorum bazı giyim satış yerlerinde, oralara da aynı şekilde düzgün bir diksiyon ile giderseniz dövme çok şey olmaz bence, acaip acaip şekilli insanlar oluyor bazen fark etmiyor.
O da olmadı; sanayi bölgelerine gidin, şehrinizde vardır illaki, o yerlerde ağır işler olur, fabrikasyon gibi değil gibi de, böyle hamallık gibimsi. O işlere talip olun yapacak bişey yok yani çalışacaksınız.
Aramadan bir şey bulamazsınız.
Sonra borcunuzu ödemeye devam edin. Bu arada kredi kartı ile haşir neşir değilim ama bunun bide asgari ödemesi olması lazım 1.500'ü tak diye ödemiyorsunuz diye biliyorum, 300-400 neyse asgarisi kadar maaş alacak bir yere girseniz yeter.
Sonrasında en azından yüzünüzdeki dövmeleri sildirmeye çalışın.
Ardından ailenizle-- hatta ardından değil, hemen şuan ailenizle helalleşmeye çalışın, sizin çocuğunuz siz olsaydınız kendinize nasıl davranırdınız bir düşünün her aile evlatlarından bir şeyler bekler.
Ondan sonrasına Allah kerim.