1. Açlıktan ölmüyorsanız hazır kıyma kavurma vs. tavsiye etmiyorum. Kasaplar etin herşeyini kullanmaya dikkat eder, yağı otu b**u(kafiye olsun diye yazıyorum cidden ot ve b. yok içinde) heç olmasın diye bir yere kaynar o et. O sebepten etin arta kalan kötü kısımları bu tür ucuza giden yerlerde olur. Bilmem biliyormusunuz, hayvanın penisi bile boşa gitmesin diye kedi köpek mamalarına katılıyor diye biliyorum... Etli olanlara. Bağırsak mağırsak kokoreç zaten vs.vs.

2. Kıyma çektirirken mümkünse kendi etinizle çektirin, mümkün değilse iyi et almaya çalışın, kuşbaşından çektiriyorsunuz normalde çoğunluk ama mümkünse kuşbaşı gibi küçük et topluluklarından çektirmeyin, manavlık gibi, üstte iyiler olur. Tadı kuşbaşı gibi olmasa da gulaş vs. gibi bütün löp görünen yerlerden çektirmeye çalışın, hatta eğer paranız varsa kasabınızdan özellikle bir parça kesmesini ve çekmesini isteyin löp buttan vs.

3. Haram helal konusuna gelirsek kesinlikle dürüst satıcıya gidin abi, Tanıdığınız olsun yalan söylemesin helal mi diye sorunca sırf size kakalamak için helal tabi demesin, gözünden anlamaya çalışın.... burası önemli, saçma sapan yerlerden almayın ciddi diyorum, bi hesap yapın örneğin X market/kasap olsun, Günde 100-200 kilo et satsınlar atıyorum, her gün 1-2 parça löp but vs. gelmesi gerekir, bide işlek bir yerdeyse ohooo, ya zaten bi gün gidin bi et satan yere biraç saat gözetleyin harareti görün, sürekli bir et kesme işlemi olur. Allah için, bu kasap reyonları yada normal kasap dükkanları her gün tonlarca eti nerden temin ediyor. Mezbahadan ordan burdan, kendi yerlerinden vs. Kesen adamın günde yüzlerce inek dana kesmesi lazım ki yetişsin --1 şubeye gitmiyor et sonuçta herhangi bir kasabın yada marketin tonlarca şubesi var-- adam o hengamede besmeleye mi dikkat edecek, hayvanın şahdamarına mı dikkat edecek, acısına mı bakacak, ki zaten makineyle kesim yapan yerler de vardır illaki. Görmüyoruz sonuçta.. Kasap dahi kendine gelen etin helalliğinden emin değildir.

4. Tavık yiyin tavık...