maliaslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim ilanımda satışı alacak olan kişi önce adsense paneline eklemeyi, onay alırsa siteyi satın alabileceğini söylemişti.
Sanırım adsense ile beraber veya bu şekilde olacak artık satışlar.
Öte yandan ben bir site aldım yakınlarda, panelime ekledim 24 saat içinde onay aldım. Hiçbir sorun olmadı ancak bütün sitelerde bu şekilde kolay olacağını hiç sanmıyorum. Önceden adsense eklenmiş fakat yeni panelde onay alması gerçekten çok zor yüzbinlerce site olduğunu düşünüyorum. Bu durumda site satışları biraz daha yavaşlayacak ve kalite olayı da artık mecburen daha ön plan olacak.
Gözlemlediğime göre sitelerin değerleri aslında çok değişkenlik gösteriyor.
kimi 8-10 aylık gelirine satıyor, kimi gelirsiz sitelere 4 rakamlı fiyatlar istiyor. Kaldı ki site devrolduktan sonra yönetim şekli değiştiği için bence kesin olarak gelir durumu da değişiyor. Değer kavramı karmaşık.
Vergilendirme olayı nasıl oluyor o konuya hakim değilim tam.
Bu arada daha tecrübeli isimler bilgiler paylaşırsa harika olur. Ben 13 kasımda web adsense kullanmaya başladım. Yeni keşfediyorum, öğrenceğim çok şey var.
Hocam Adsense site ekleme işini bu kadar büyütmemek gerekiyor.
Pinterest odaklı açtığım sitelerde, ne hakkımızda yazısı ne menü, ne de başka bir şey var. Sadece translate edilmiş yazılar var o kadar... Bu haliyle bile Adsense onayından geçti. Sadece 3-4 tane site kabul edilmedi. 4-5 kez hiçbir değişiklik yapmadan tekrardan onaya gönderdim ve kabul edildi.
Konu bu kadar abartılınca şaşırıyorum gerçekten Kimileri 10 tane 500 kelime özgün yazı yazdırıyor, kimileri daha farklı atraksiyonlara giriyor. Hiç gerek yok bunlara...