S.a iyi forumlar cümleten bi sorum olucakta, gearbestten ürün getirten var mı duydum ki istanbulda ofis açmışlar. Ben toplu ürün getirticem mesela 10 farklı üründen 20-30 çeşit ürün gibisine gümrükte sıkıntı çeker miyim bir sorun yaşar mıyım ?
Türkiye'de bir noktaları var ama sadece orada olan ürünleri alabilirsiniz. Farklı ürünler yine ÇİN üzerinden gelir. Adetli alımlarda Gümrük Vergisi yansıyabilir.
Alacağınız ürünler belli ise bir sorayım Çin'deki personele. Nasıl bir yol izlenebilir diye. Ama dediğim gibi hepsi bir anda gelirse vergi çıkma ihtimali yüksek.
4 ay önce istanbula gelen paketim teslim edilmedi.
gearbest önce paket mng kargoda diye yalan söyledi, soruşturdum yok
sonra ptt kargoda diye yalan söyledi, yine soruşturdum yine yok.
sonra pket gümrükte dediler.
Tabii bunları öğrenene kadar 3 ay geçti.
Taşıma yapan alljoylogistics de defaşlarca aramama rağmen telefonlara bile balan olmadı. sonra telefon numarası iptal olmuş. sonra ali ile merve diye iki kişinin cep numarasını verdiler. defalarca uaştım sorun yok.
Bugün benim başıma gelen yarın sizin de başınıza gelebilie. İlla ki gearbestten alacağım diyorsanıa iptal imkanı yok, müşteri koruma yok. ade garantisi yok.
İşte detaylar belgeleriyle:
http://cekilis.biz/firmalar/gearbest...cs-magduriyeti
Yaşanan sorun ne yazık ki Türkiye'deki firmalar ile alakalı bir sorun. Gearbest kaynaklı değil.
Örneğin AliExpress üzerinden aldığım ürün 30 Kasım'da Türkiye'ye geldi. Ama bana ulaşması 26 gün sürdü. Gümrük - PTT arası gidip gelmiş. Takip koduna bakınca hiç haraket yok. PTT - PİM - Sakarya Gümrük arasında 3 günlük mekik dokumam, mail ve Telefon iletişimi ile ancak ürüne ulaştım. Gitmesem herhalde bi 30 gün daha beklerdi ürün. Bu arada ürün Çin'den Türkiye'ye 12 günde geldi
Olası sorunlar her firmada yaşanabiliyor. Misal Gearbest üzerinden 2 kez sorun yaşadım. Birisinde PTT Kargo ürünü iç etti. Yok oldu. Yeniden gönderdiler. Birisi de Alyoj ile alakalı idi. Ürün gümrükte takılmıştı. Birkaç numarayı arayıp MNG ile ürünü teslim alabildim.
Ne diyelim. Geçmiş olsun.