KReXLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
11.komando tugayımı hocam. dönünce durumdan haberdar edersiniz. nasıl yer vs
Bugun terhis oldum birkac bilgi vereyim denizli hakkinda.
. Yemekler 10 numara sabah kahvaltida sucuklu yumurtalar oglen aksam surekli etli yemekler cikiyor muhtesem.
. Hava buz gibi iclik cok al ve corap. Cogu zaman cift corap giyip cikiyorduk.
. 1 2 kez uzun donemler laf atti ve yuzbasinin kulagina gitti. Ise karisanlarin uzerinden gecti yuzbasi sagolsun
. Ya tankci olacaksin ya da tanksavar. Ben tankciydim ve surekli egitimdeydik ama tanksavarlar surekli yatiyordu onlar askerlik degil tatil yaptilar. Umarim tanksavar olursun.
. Orda oldugun sure boyunca sadece yurutuyorlar baska hicbir is yapmiyoruz.
. 3 kez kogus nobeti 1 kez tuvalet temizligi ve 1 kez kogus temizligi denk geldi. Sanada boyle gelir buyuk ihtimal.
Sabah 5.45 kalkis aksam 8.45 yatis var. Sabah 6.30 ictima ile gun basliyor ta aksam yemegi 5e kadar. Bu sure icerisinde surekli bekliyorsun ve yuruyorsun. Sabahin ayazinda saatlerce sebepsizce bekliyorsun. Oglende aksamda surekli sirada bekliyorsun iste askerlik bu. Cok kufur edeceksin.
. En onemli konuya gelelim. Yaninda mutlaka pastil, balgam sokucu, faranjit ilaclari ve ates dusurucu al bol bol. Herkes hasta olacak ve gece uyuyamayacaksiniz. Artik oksurmekten uyuyamiyorduk ve bogaz agrisindan yutkunamiyorduk. Koguslar cok tozlu oluyor ve 60 kisi kaliniyor koguslarda. Hasta olmaman mumkun degil bunu sakin unutma
. Kantinlerde kart geciyor nakit kabul edilmiyor. Ancak son 4 gun nakite donduler. Sen ne olur ne olmaz hem nakit hemde kart al yanina.
. Banyo olayi cok sikinti. Ilk 7 8 gun banyo yapamadik denetleme varmis. Daha sonra 2 gunde bir banyoya musade ediliyor. Tekli gunlerde tanksavar ciftli gunlerde tankcilar dus alabiliyor. Dus sulari buz gibi hazirlikli ol. Toplam 2 defa guc bela dus alabildim. Hic dus almayan adamlarda vardi. 600 bedelli girdik adamlarin sistemleri kaldirmadi.
. Bu arada yemeklere 300 kisi gidiliyor. 300 kisi sirayla yemek yiyor. Yemeklerini yiyen disarda 300 kisinin yemesini bekliyor. Buz gibi havada kabus gibi oluyor. Eldiven ve bere taktirmiyorlar ama ben gizli gizli eldivenleri taktim hep ve firsat buldukca bereyide taktim. Gunde 3 ogun yemek abartmiyorum 6 saat suruyor. Her ogune 2 saat gidiyor. Ama dedigim gibi yemekler enfes.

Aklima simdilik gelenler bunlar kafana takilan bisey olursa yazarsin. Komutanlar vs her sey gayet iyi ve guzeldi. Her konuda cok yardimci oluyorlar ve tolerans gosteriyorlar.

Not.bize ait olmayan bir tuvalete girdim ilk gun ve adam kapinin arkasina bokuyla siir yazmis 4luk. Boyle pis adamlarda var ama Allahtan biz karsilasmadik. Zaten birdahada orda tuvalete girmedim.