ruh bedenin içindedir, farklı şekilde yaratılmıştır ama bedenin durumuna bağımlıdır. beden sağlıklıysa herşey Allah'ın koyduğu kurallar çerçevesinde ilerliyorsa o zaman ruh bedene hükmeder. kimyasallarla alkolle bedenin yapısını bozarsan ruh bozuk sisteme doğru şekilde hükmedemez. ruhla ilgili kimsenin elinde yeterli bilgi olmadığı için bu sorduğun sorulara kimse doğru cevabı veremez.
senin gibi insanlar sayesinde neden kuranda "temiz akıl sahipleri için hidayet kaynağıdır" dendiğini anlıyorum. aklınızı Allah düşmanlarının yazdığı bilgilerle doldurmuşsunuz. sizin gibilere peygamber bile laf anlatamamış ben mi laf anlatacam? ben birsürü kafirle tartıştım. bunlar ne ayet dinler ne de islamı destekleyen bir bilimsel kanıtı dinler. Allah'a olan düşmanlığınız gözünüzü kör etmiş. çok zor bir ihtimal ama Allah size hidayet etsin.
Allaha niye düşmanlık edeyim?
Sen sorgusuz sualsiz inanmışsın. Soru sormak Allaha dümanlık mıdır?
İnsan bir biyokimyasal reaksiyonlar bütünüdür. Zaten tüm canlılar bir biyokimyasal reaksiyon döngüsüdür.
Biyokimyasal reaksiyonu değiştirdiğinde, yavaşlattığında ya da hızlandırdığında ne ruh kalır, he hidayet kalır, ne akıl kalır.
Biyokimyasal reaksiyon üzerinde hiç bir etkisi olmayan bir ruhun iradeden, günahtan ve sevaptan sorumlu olması bence garip.
İnsanlara kafir diyerek bile aslında hakaret ediyorsunuz.
Kafir küfreden anlamına gelir, ben kimseye küfür etmiyorum.
Ayrıca size dininizi bilimsel kanıtlar ile desteklememenizi öneririm.
Çünkü bilimsel bilginin en önemli özelliği yanlışlanabilir olmasıdır.
Bugün dininizi bir bilimsel kanıt ile ispat ederseniz, yarın o kanıtın yanlış olduğunu ispat edenler dininizin yanlış olduğunu da ispat etmiş olurlar.
Bilimsel bilgi değişebilir, yanlışlanabilir, reddedilebilir.
O nedenle dininizi bilimsel zeminde tartışmanıızı önermem.
Diğer taraftan da Allaha küfretmem son derece saçma bir iddia.
Neden Tanrıya küfür edeyim? Benim sorunum dinlerin yorumlanması ile Tanrı ile değil.