Sizi de Allah bu düşüncenizden kurtarsın inşallah.
Hacı Hocaların neye göre kademesi var mesela ? Bu kademeyi kim belirliyor ? Hacıya Hocaya ihtiyaç yok Kur'an yeterli. Şeyh Şıh gibilere de asla inanmam ve itibar etmem.Peygamber soyundan gelmek demek hayırlı olmak demek değildir.Biraz Kur'an-ı Kerim okumanızı tavsiye ederim.Keza Peygamberimiz kızına bana güvenme dediği gibi , Nuh Peygamberin oğlu kafir gitmiştir.Yani o işler öyle olmuyor.
İnananlar için ;
Felak, 113/1-5:
"De ki: Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.
Bakara, 2/101-102:
"Onlara, Allah katından ellerinde bulunan Kitabı (Tevratı) doğrulayıcı bir peygamber gelince, kendilerine kitap verilenlerden bir kısmı, sanki bilmiyorlarmış gibi Allahın Kitabını (Tevratı) arkalarına attılar."
"Süleymanın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babildeki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Halbuki o iki melek, Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Halbuki onlar, Allahın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi."
ben illa şeyhlerin peşinden mi gidin diyorum? araştırmacı bir yapıya sahip bir insan olarak araştırın. 40 lar 7 ler öyle öyle gidiyor. yazdığım cümleyi nasıl okuyorsunuz bilmiyorum ama sadece Kur'an yeterli. aksini söyleyen yok.
sanki benim pesimden gelin diyorum arkadaş