Öncelikle bu iş çok fazlaca kabak tadı verdi bunu söylemeden edemeyeceğim.
ben de çağırıldım,
0 KDV ve yaklaşık %12- %15 kar oranımı beyan ettim. tutanağım tutuldu. hakkımı ilerleyen süreçlerde hukuki yollarla da arayacağım.
gelelim kdv meselesine;
BU İŞ KDV'DEN MUAFTIR. Neden?
Katma Değer Vergisi Kanunu'nda açıkça belirtilmiştir. Hizmet ihracatı
KDV'DEN MUAFTIR. peki vergi dairesi neden kdv istiyor?
(ASLINDA BUNUN CEVABINI FORUMDA GEZEN VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARI (VARSA) VEREBİLİR ! ) veya kimlikleri ifşa olmasın isterlerse bana özelden yazsınlar!!!
Vergi dairesindeki kişilerle görüştüğümde aynen şu mahabbet döndü.
ben: bu iş kdv den muaf.
Daire Çalışanı: "muafiyet için 4 şart var, siz sadece birisini sağlamıyorsunuz"
ben: ne o şart?
Daire Çalışanı: "hizmetin yurt içinde gerçekleşmesi, yani ziyaretçilerin yurt içi olması vsvs"
__________________________________________________ ___
Arkadaşlar hukuk üzerindeki açıklıklardan, kanundaki ucu açık noktalardan dolayı bu kadar avukat var...
vergi dairesi çalışanının dediği çok saçma.
Biz sitemize giren
ziyaretçiden para almıyoruz.
biz sitemize giren
ziyaretçiye fatura kesmiyoruz.
biz bu hizmeti
google'a veriyoruz.
Parayı bize Google veriyor. Faturayı Google'a kesiyoruz. Yani bu işin tanımı hizmet ihracatıdır.
veya bir aforizma daha: "
sitelerimizde çıkan reklamlar, google sunucularından kodlarla çekilen reklamlar. yani tıklama işi ve para kazanma işi google sunucularında gerçeklişiyor... yine hizmet yurt dışında"???? mantıklı mı? evet zorlasan evet.
onlar gibi gidecek olursak bizim de cevabımız çok.
ama bu işin hakkı KDV'den muaf olduğu gerçeğidir.
ki vakti zamanında vergi dairelerinin verdiği özelgelerde bile bu işin hizmet ihracatı olduğu ve 0 kdv ile kesilebileceği var.
konuştuğumuz yeminli müşavirler, bazı vergi uzmanları, adını ve konumunu söyleyemeyeceğim kişilerin hepsi bu işin kdv den muaf olduğunu söylediler. ki akıl mantık var, kanun açıkça belirtmiş. bunu kendine yontarak KDV alırız demek olmaz. Adalet denen bir kavram var. Hiç birşey olmazsa mahkemede kazanırız bunu.
niye kendi isteğimizle kdv vermeye zorluyorlar? o zaman ceza kesip gönderseler ya direk?
ayrıca ilgili kanunu ve özelgelerde geçen kısımını bırakıyorum.
Alıntı
3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun;
- 1 inci maddesinde, Türkiye'deki ticari, sınai, zirai ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetler ile her türlü mal ve hizmet ithalinin KDV ye tabi olduğu,
- 11/1-a maddesinde, ihracat teslimleri ve bu teslimlere ilişkin hizmetler ile yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmetlerin KDV den istisna olduğu,
- 12/2 maddesinde, Bir hizmetin yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmet sayılabilmesi için hizmetlerin yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması ve hizmetten yurt dışında faydalanılması gerektiği,
hüküm altına alınmıştır.
KDV Genel Uygulama Tebliğinin " II.İSTİSNALAR " başlıklı kısmının " 2. Hizmet İhracı " bölümünde,
3065 sayılı Kanunun (11/1-a) maddesi kapsamında bir hizmetin KDV den istisna olabilmesi için, aynı Kanunun (12/2) nci maddesine göre;
- Hizmetin yurtdışındaki bir müşteri için yapılması,
- Hizmetten yurtdışında faydalanılması gerekir.
Hizmetin yurtdışındaki bir müşteri için yapıldığı, yurtdışındaki müşteri adına düzenlenen fatura ve benzeri belge ile tevsik edilir.
bu hizmeti google a veriyoruz. google da yurt dışındaki bir tüzel kişilik. hizmetten o yararlanıyor. bize de bunun karşılığında ödeme yapıyor.
bitti.