Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Desteyleyen herkese teşekkürler, şuan BETA süreci devam eden ilkbyte.com projemizi kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirmeye devam ediyoruz. Başlangıçta başarılı yurt dışı örnekleri digitalocean, vultr gibi yerlerden esinlenerek özellikleri geliştirilmiş olsa da daha sonrasında tamamen Türk kullanıcıların geri bildirimleri ile geliştirilmeye devam edildi. Örneğin yedekleme ve snapshot sistemlerinin tamamının özelliklerini kullanıcılar belirlemiştir.

Tüm sunucular Pamukkale Üniversitesi Teknokent yerleşkesinde bulunan kendi veri merkezimizde çalışmaktadır, önümüzdeki dönemde yine kullanıcıların talepleri üzerine Türkiye lokasyon dışında Avrupa lokasyon sunucu sağlamaya başlayacağız.

Olumlu yorumlar ve referans olduğunuz için tekrar teşekkürler, herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması adına diğer yorumlara cevap verme gereği duydum.

Yaptığımız işe değer verip test etmenizden dolayı çok teşekkürler. Sunucu performansı konusunda yarıştığımız google cloud, digitalocean gibi sunucu sağlayan yerler, amaçladığımız da Türkiye içerisine servis verip de maliyetler nedeni ile bu tür platformu kullanan kullanıcıların aynı maliyetler ile Türkiye içerisidnen hizmet almasını sağlamaktır. Yarıştığımız bu servis sağlayıcılarına oranla yaklaşık 2 kata kadar daha fazla disk ve işlemci performansı sağladığımzıı belirtmek isterim.

Öncelikle işimize değer verip test etmenizden dolayı size de teşekkürler, Biz Türkiye'de hala hakim operatör olan Türk Telekom'un MPLS ağına direkt bağlıyız. Dolayısıyla Türk Telekom kullanan herkes için ping sürelerimiz Türkiye içerisinde 50ms olamaz. Yaptığınız testleri sanırım alternatif operatçrler üzerinden yapıyorsunuz. Alternatif operatçrler Türk Telekom'a daha az para ödemek adına bazen trafiği yurt dışından döndürerek tekrar ülkemize sokup gelir elde etmeye çalışıyorlar. Neden ping değerleriniz 50ms+ bunu en iyi sunucunun içerisinden kendi internet IP adresinize doğru traceroute başlatarak gözlemleyebilirsiniz. Hangi noktadan sonra 15-20ms olması gereken ping 50ms oluyorsa problem orada başlıyordur. Bu alt yapının iyi olmaması ile alakalı bir konu değil teknik bir konudur. Aynı zamanda sürenin kısa olması web sitesi yayıncıları için değil uygulama çalıştıran ve oyun satanlar için önemli olduğunu da söylemek isterim.

İşlemci konusunda Google cloud, digitalocean, vultr de sunucusu bulunan herkes hemen, hemen BETA sürecinden bencmark raporlarını bizimle paylaştılar hep 2 kata kadar bir abartılı fark mevcuttu.

Örnek halka açık alanda paylaşılan bir rapor;

https://twitter.com/aponkral/status/1034011051241758723

Sunucular Pamukkale Üniversitesi, Teknokent yerleşkesinde bulunan kendi veri merkezimizde barındırılmakta ( Teknik detaylar; https://www.netinternet.com.tr/hakkimizda ) donanım olarak Supermicro Microcloud sunucularını kullanmaktayız.

@kavas; için de söylediğim gibi bizim bu işteki ana hedeflediğimiz nokta Türkiye'de servis veren ama google cloud, aws, digitalocean, vultr kullanan Türk kullanıcılardır. Asla kalitesinden ödün vermediğimiz konuların başında disk I/O performansı ile CPU ve internet bant genişliği gelir. Şuan hala BETA süreci devam eden sistemimizde bu hedefe ulaşmamız için geri bildirimlerini bizden eksik etmeye başta developer'lara sonsuz minnet duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde BETA sürecinden tamamen çıkmış olacağız.

Saygılar.
Sisteminizi gerçekten beğeniyorum vultr ve digitalocean gibi belki de türk olmasından dolayı gerçekten hiç zorlanmadığım bana basit ve kullanışlı gelen bir sistemdi. Ama aldığım performans bana yeterli gelmemişti. Google üzerindede sanal sunucum mevcut ve 70 gb ssd 3 gb ram ve 2 ghz işlemcisi var. Sizde kullandığım sunucu performansının neredeyse aynısını google da almış bulunmaktayım ve performans yeterli değildi. Yaptığım test kişisel oyun sunucusu testi idi sizin sanal sunucularınızda ne kadar verimli çalışabildiklerini test ettim. Ping 6 kişi ile yapılan testlerde ortalama 35 - 60ms arasında değişmekteydi. Daha önceden türkiyede kullandığım başka bir firmada ise bu oranlar 10-40 ms arasındaydı ( bazen min 5 bile görebiliyordum). İşlemci konusunda ise tek çekirdek üzerinde en iyi performansı alabileceğimiz ( örneğin 3 ghz gibi ) olması gerekiyordu. En azından farklı paketlerle farklı işlemci türleri koyabilirsiniz. Benim gibi cpuya önem veren kişiler bu paketleri tercih edebilir.

Vultrnin bu konuda gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sunucularında Tek çekirdekte 3 ghz üstü performans elde edebiliyorum.

https://www.vultr.com/pricing/

Vultrnin sitesinden benchmark raporlarından bunu inceleyebilirsiniz. Single Core Score: 3875