herkes düşüncesini yazmış da.
hocam siz borca ve yetkiye itiraz etmişsiniz zaten. takip durmuştur. yetkiye itiraz ettiğiniz için amasya (diye dediğinizi hatırlıyorum) icra dairelerinde takip yapılmadıkça birşey olmax. ayrıca taksitlendirme ye gerek dahi yok.
paranız oldukça gidip icra dosyasına para yatırın. taksit yapılmıyorsa siz kendiniz yapın. icra dairesi ödemeyi alır zaten. ayrıca senelik yüzde 20 civarı faiz istenebilir 6 ay olmuşsa. yüksek faiz istenmişse ona da itiraz edebilirsiniz.
dediğim gibi şuan icra dosyasınız durmuştur. siz paranız oldukça gidip ödeyin. (icra dairesine).
Evet hocam dosya durmus. Icra dairesine odeme yapildigini bilmedigim icin malesef bosuna 6 ay bekledim simdi aylik 750 gonderip dosyayi kapatmayi dusunuyorum 3800 tl borc suanda icrada 4964tl avukat 5107 dedi
Hocam bir banka çalışanı olarak, artık borcu ödese de kara listeye eklendi. O iş için iş işten geçti diyebiliriz. Arkadaş içinde eğer ömrün boyunca sigortasız çalışacaksan sıkıntı yok ama sigortalı işe başladığında avukatlar tepenize çöker. Bir kiracım ile sorun yaşamıştım, benle inatlaşınca icra işlemi başlattım. Bana her ay ödenen 280 TL için ondan masraflarla 500 e yakın bir tutar kesiliyordu. Onunda artık ticari hayatı en az 5 yıllığına sona erdi.
Bankalar hariç kimse borcu daha ucuza kapatmaz. Bankalarda uzunca bir süre bekledikten sonra borcun %10 u karşılığında ihaleyle alacaklarını dış firmalara satarlar. Bu firmaların tefeci ve mafya olduklarını söylemeye gerek yoktur sanırım.
kredi kayıt burosunda herangi olumsuz gelişme yok zaten kredi notumda normal değerde neden kredi alamayım ki bankalarla diğer firmaları karıştırmayın hocam