Hocam konuya göz attım sadece bi tavsiye vermek istiyorum. Belki icralık bişeyiniz yok, belki aylarca daha ödemeyip şimdiki anaparayı ödemenizi kabul edecekler ancak değer mi? Yıllar boyunca sizin karşınıza çıkacak kredi çekemeyeceksiniz, kredi kartı alamayacaksınız limitiniz yıllarca olmayacak. Yani sonra çok pişman olabilirsiniz varsa durumunuz ödeyim kurtulun ileriye dönük bir yatırım gibi düşünün
Hocam bir banka çalışanı olarak, artık borcu ödese de kara listeye eklendi. O iş için iş işten geçti diyebiliriz. Arkadaş içinde eğer ömrün boyunca sigortasız çalışacaksan sıkıntı yok ama sigortalı işe başladığında avukatlar tepenize çöker. Bir kiracım ile sorun yaşamıştım, benle inatlaşınca icra işlemi başlattım. Bana her ay ödenen 280 TL için ondan masraflarla 500 e yakın bir tutar kesiliyordu. Onunda artık ticari hayatı en az 5 yıllığına sona erdi.
Bankalar hariç kimse borcu daha ucuza kapatmaz. Bankalarda uzunca bir süre bekledikten sonra borcun %10 u karşılığında ihaleyle alacaklarını dış firmalara satarlar. Bu firmaların tefeci ve mafya olduklarını söylemeye gerek yoktur sanırım.