digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim, para ile alan adamların bazılarının da atacağına eminiz.
Ama emin ol bir çok insan o poşeti tekrar kullanmak isteyecektir ve atmayacaktır.
Mantık olarak piyasaya %80 daha az poşet girerse, doğaya %80 daha az poşet atılacaktır.
Zaten bu poşetleri satmanın amacı para kazanmak değil, milleti poşet kullanmamaya teşvik etmek.
Diğer bir mesele ise plastik poşetler diğer plastik ambalaj ürünleri gibi değil.
Plastik poşetlerin geri dönüşümü sıfır imal etmekten pahalıya mal oluyor.
Hükümet işin kolayına kaçıyor diyorsun hocam da bunun hükümet ile alakası yok.
Benim dünyada gezdiğim bir çok ülkede de poşetler paralı.
Bazı ülkelerde plastik poşetler komple yasak, sadece kağıt kese kağıdına ya da kağıt bez türevli ambalalara konulabiliyor.
Yani hükümetin çevre ile ilgili attığı pek fazla adım yok haklısın da.
Hükümete karşıyız diye, doğaya daha az plastik salınmasını sağlayacak dünyanın bir çok ülkesinde zaten var olan bir uygulamaya da mı karşı çıkalım?
Hocam sence niye anlatamadık ? Güzel güzel açıkladığımı düşünüyorum. Napayım 20.000 kelime yazamam ya işte. Kısaca anlatmaya çalıştık. Nerede hata yaptık ? Hala poşete para vereceğimi sanıyor. Özeleştiri yapcam bu akşam. Bu kadar basit bir konuyu niye anlatamadık yani. Bence suçlu biziz. İfade edemedik yeterince açıklayıcı konuşamamış da olabiliriz. Ama neyse siz de bir özeleştiri yapın. Nerde hata yaptık acaba ?