mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekonometrist olmanız herşeyin doğrusunu siz biliyorsunuz anlamına mı geliyor? Hangi ekonometrist asgari ücretle çocuk okutan kira veren kişinin matematiğini hesaplayabiliyor?
Konu kapitalizmmiş, ekonomik verilermiş dersen sabaha kadar tartışırım.
25 kuruşla ekonomi mi düzelir diyorsun da 25 kuruşların marketlerin cirosuna nasıl etki yaptığının matematiğini yap bakalım. Markette önceden gider olarak işlenen kalem artık sıfır gider olacak üstüne gelir bile yazılacak? Bu senin için anlam ifade etmiyorsa ekonometrisim filan deme buralarda.
Ekonomide 1 kuruş bile bir değerdir de sizin gibi ekonometristler çok okuduğundan 1 kuruşla ekonomi mi kurtulur filan yapıyor.

Benim dediğim ortada, ama sizin burjuva tarzınızda düşüncelerle 25 kuruş hiç kimseye hiç bir etki etmez tabii. Yoksa 25 kuruşu yere düşürse eğilirken kalori kaybederim düşsün diyecek kişiler için bu ülkede zaten poşetlerin ücretli olmasını geçtim, fiyatların 2'ye katlaması bile ilgilendirmez.

Burjuvalara yapılan her işe kılıf bulunuyor, bu poşete kılıf çevre kirleniyor bahanesi. Mesele çevre ise evlere bedava kömür veren devlet kömür yerine o mahallelere doğalgaz getirsin hemde ücretiyle!
Egzoz muayenelerine dikkat etsin, derelerimizi mahveden fabrikalarla uğraşsın. Pazarda, fırında, manavda da ücretli yapsın! Yapamaz çünkü meseleleri çevreyi korumak filan değil.

Bursada sırf yeşil alan toprak diye beton dökülen, ağaçların yok yere kesildiği onlarca fotoğraf gösteririm sana.

Market sahiplerinin müşteriler artık çöp poşeti olsun diye fazladan poşet alıyolar bu da markete ekstra maliyet getiriyor, buna çözüm için sunulsun derdinden başka değil! Çevreyi korumakmışmış. Siz onu cahil kitlenize anlatın!
Canım hocam bak hala para hesabı yapıyorsun. Bak çok basit anlayabilirsin zorla kendini.

Market: Merhaba poşet 25 kuruş.
Müşteri: O zaman almıyorum. (File mi kullansam, ufak bir çanta alırım len. Dur bi araştırayım ne yapabilirim)
Poşet üreticisi: Üretimi yavaşlatalım, anketler yapıp istatistiğe dökün. Satışların yavaşlama hızını hesaplayın. Daralmaya gidiyoruz.

Poşet: Len doğaya zarar veremiyorum. İyice kimse kullanmamaya başladı.
Doğa : Teşekkürler.

Sen sürekli o poşetin satılacağı ve bundan para kazanılacağını hesapladığın için anlayamıyorsun. O poşetler satılamayacak. Kimse almayacak. Olay bu zaten. Yani o poşeti sana satmak değil sana satmamak. Bu kadar zor olmamalı anlamak ama neyse.Siz diretip kullanırsanız olmaz tabi. Örneğin yılda 400 milyon poşet kullanılıyorsa artık kullanılmayacak. Keçi inadı mı bu ya. Kullanmayın abi. Bak 2019'un sonunda bir rapor yayınlanacak eminim. Poşet kullanımı şu kadara düştü. %xx azaldı. Doğaya verilen hasar Şurdan şuraya düştü vs. O istatistikleride görünce mutlu olursun ama.