mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin akpli olacağın var da plastik poşeti bahane ediyorsun.

Benim isyanım poşetin paralı olmasına değil, poşete reklam basıp parayla satılması, o verilen 25 kuruşun doğayı güzelleştirme tema vakfı gibi vakıflara gibi birşeye değil de marketin kasalarına gitmesi.

Kimisi diyor büyük kısmı çevre vergisi felan filan, hiç öyle açıklama yapılmadı.

Ayrıca plastik poşetin yükünü tüketiciye yükleyeceklerine markete yüklemeleri gerekliydi. Yani belirli bir tutar alışveriş üstünde yapan kişilere ücretsiz bez torba gibi birşeyleri koyabilirdi devlet. Madem ki çevreyi düşünüyor, madem ki halkını düşünüyor. Halkını düşünmek ceza gibi bütün maliyeti halka yüklemekle olmaz!
Ya hocam ahahahaha, valla gülerek okuyorum. Bakın ben ekonometristim. Nolur varsa çevrenizde akrabalarda ekonomiyle alakalı bişeyler okuyan gidin sorun. Siz '' Poşettende para alıyolar para lazım'' diye düşünerek kızıyosunuz. Adamın amacı sana poşet aldırmamak Unutma. Alman bişey değiştirmiyor. Ekonomiye katkı sağlamıyor. O para bir para değil.

Yani sizler gelirlerle bunu kıyaslayamadığınız için sanki çok para toplancakmış gibi düşünüyosunuz. Yahu yok amaç para değil. Para zaten yok. Poşetten 25 kuruş alarak ekonomi kalkınır mı En ufak faydası bile olmaz. Yani kafanızdan para olayını çıkarın. Ne para kazanılabilir. Ne de sebebi bu olabilir. Biri daha alıntılarsa matematiksel verilerle konuşacağım ha

2.ye gelirsek poşete reklam koymak Hocam kapitalizm. Kapitalist birisi olarak sana yarım saat kapitalizm karşıtlığı yapayım. Almıyorum *** onların verdiği oksijene **** dersin. File kullanın zor değil ya. Anneme anlatıp eline tutuşturdum fileyi. Valla hemen uyum sağladı. Bende onu kullanıyorum. Kendimi doğanın koruyucusu gibi hissediyorum

Benim akpli olacağım yok. Ama adamlar zaten nadiren güzel şeyler yapıyor. Bu da onlardan biri. Biz bunada karşı çıkınca olmuyor. Yaptığı iyi bişeye karşı çıkarsak, yaptığı kötü şeylere karşı çıktığımızda kimse dinlemez bizi. Bunlar herşeye karşı derler. Kardeşim bu iyi birşey. İyi yaptılar, teşekkürler. Ama beni akpli yapmaları için çok şey lazım çok. Özgürlük lazım, yasakçı zihniyetten kurtulmaları lazım,ifade özgürlüğünün anlamını okumaları lazım, fırıldaklıktan yolsuzluktan vazgeçmeleri lazım, eğitim sistemini evrensel yapmaları lazım. Ya da ABD'den veya İngiltere'den Copy paste de olabilir. Paypal yasağına da başlarsam bu yazı bitmez Hele ekonomiye başlarsam ohoooo.

Neyse dediğim gibi poşete takılmayın.