Çok büyüttüler bu ne ya. Adamı zorla Akpli yapcaklar. İnşallah 100 tl olur. Doğaya zarar veriyor. Satılmaması, satılamayıncada üretilmemesi lazım. Alın sabit file gibi şeyler kullanın. Annemde bugün gelmiş poşete para verdim filan. Anlattım ekonomiden değil, doğa ve çevrenin sağlığı adına yapılan iyi birşey diye. İkna oldu. 1000 tane ekonomik sorun var. Ekonomiyle alakası olmayan tek şeye taktı millet. ''poşet''. Bari siz yapmayın arkadaşlar modern dünyada modern insanlar olmak istiyorsak böyle şeyleri sevinçle karşılamamız ve uyum sağlamamız gerekiyor.
Mama fiyatlarına takın kafayı, 1000 tane sorun var. Ama poşete takmayın. Poşet yanlış
Senin akpli olacağın var da plastik poşeti bahane ediyorsun.
Benim isyanım poşetin paralı olmasına değil, poşete reklam basıp parayla satılması, o verilen 25 kuruşun doğayı güzelleştirme tema vakfı gibi vakıflara gibi birşeye değil de marketin kasalarına gitmesi.
Kimisi diyor büyük kısmı çevre vergisi felan filan, hiç öyle açıklama yapılmadı.
Ayrıca plastik poşetin yükünü tüketiciye yükleyeceklerine markete yüklemeleri gerekliydi. Yani belirli bir tutar alışveriş üstünde yapan kişilere ücretsiz bez torba gibi birşeyleri koyabilirdi devlet. Madem ki çevreyi düşünüyor, madem ki halkını düşünüyor. Halkını düşünmek ceza gibi bütün maliyeti halka yüklemekle olmaz!