ryzen 5 2600 kullanıyorum rog strix rx580 ile çok memnunum. Önceden amd için çok eleştiri geliyordu ama ryzen serisi ile çığır açtı Amd. Aynı sistem arkadaşımda var i5 8400 kullanıyor kendisi ve oyunlarda hemen hemen aynı fps alıyoruz 2-3 fps ben biraz öndeyim bazı oyunlarda o önde sonuç olarak kafa kafaya eşit. Ama iş yayıncılığa veya rendere geçtiği zaman amd intele toz yutturuyor bu bahsettiğim işlemciyle. Bu arada amd fanı değilim ilk defa amd işlemci kullandım ve hem performans hemde ısı konusunda çok memnunum. Ryzenin çoklu çekirdek özelliği ile multi işleri ve ağır işlemleri denk bir intel işlemciye göre çok daha rahat yaparsın
İlerde intele geçicek olursam K serisi hariç başka işlemci almam K serisi hariç intelin işlemcileri fiyat performans ile uzaktan yakından alakası yok .
Edit: intel ve amd olarak düşündüğün işlemcileri yeni gördüm ikisi denk işlemciler değil. Çok paran varsa eğer o yazdığın işlemcilerden 9600k al ama aradaki fiyat ve performans'a değer mi bence değmez. Dediğim gibi bütçe sıkıntın yok ise 9600k al. Ama şunu unutma donanım ile çok içe içe olduğum için söylüyorum oyun için bence 9600k dan uzak dur özellikle 9. nesilden. 9600k almakla bitmiyor güzel bir soğutucu alman lazım ekstra para demek.
Isı konusunda da herkes bir yorum yapmış ama akşam eve gidince video çekip yükleyebilirim oyun oynarken stok fan ile 60 derece geçmiyor boşta ise 28-40 arası
Sistem toplamak istiyorsan yardımcı olabilirim bana yazabilirsin bu arada kesinlikle AMD fanı değilim sadece eldeki bütçe ile en performanslı ve en iyi sistem toplama fanıyım.