BillCipher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir hukuk fakültesi öğrencisi ve turkcellin davalarına bakan büroda staj yapmış biri olarak söylüyorum o iş öyle değil. ana paradan asla indirim yapılmıyor. uzlaşmada faiz indirimi yapılıyor bundanda büro masraflarını çıkartıp kâr a geçinceye kadar indirim yapılmıyor. büro kâr etmedikçe gemi yürümez. iş icralık olduysa icra başvuru masraflarıda alınır. ha kimi bürolar uyanık davranım sizi çağırır tüm faizi sildim der ama önünüze uzatılan kağıtta masraf adı altında kendi parasını alır. bizde öyle olmuyordu faiz üzerinden alıyorduk.

ayrıca şirketler ilgilenmiyor bunlarla icralık dosyaları ihale ile bürolara veriyorlar. sizin şuan avea ile pek bi işiniz yok oraya teklifte gitmiyor süreci bilmeden yazmayın. olay büro ile borçlu arasında. büroda kendi cebini düşünür
Süreci bir de ben size anlatayım dar görüşlülük ile yorum yapmayın. Bir süre boyunca avea turkcell her neyse parayı ödeyin diye ister. Alamadığı takdirde dosyaları ihale ile verir. Her nerede çalıştıysanız biraz daha öğrenmeniz gereken şey var demek ki yüksek perdeden ben biliyorum gibi konuşmana gerek yok. Faiz de silinir sadede anapara da öder önemli olan o an ki borcun , gelen faiz. Kalkıpta 2000 3000 TL’lik borçta dediğin gibi faizi falan kaldırmaz. ama 5000TL’de yapabileceklerini düşünüyorum. Süreci yakından yaşayan biriyle yakın olduğum için , sistemin nasıl işlediğini en sonunda neye nasıl bağlandığını biliyorum. Hala öğrencisin , mezun olduğunda önüne gelen dosyalar ile sana anlatılmayan ama dönen şeyleri öğrenirsin. İnatlaşmanın anlamı yok bilgiye bilgi katmak varken benim bildiğim doğru demek bir hukukçuya yakışmaz.