hapis cezası olmaz o zor biraz , eğer yüzyüze gelirde sana ödeyecek misin derlerse imza attırmak isterlerse atma attığın an geciktirdiğin takdir de icra bu kez gelir. sen şimdi o avukatla görüş. önüne indir olan parayı al parayı ver benim temiz kağıdımı de , o teklifi iletir.
ne bankalar ne telekominikasyon şirketleri sıcak paraya hayır demez çünkü ya hiç alamazsak diye alabildiğini alıp konuyu kapatmak isterler. Şartları belirleyemez ama teklifi belirler. Mevzu avukata kadar gitmişse ve ana parasını ödeyebilecek gücü varsa avukata teklifinde bulunur. avukatta şirketle görüşür , %80 kabul edilir (sıcak paraya hayır demezler) işini çözer.
bir hukuk fakültesi öğrencisi ve turkcellin davalarına bakan büroda staj yapmış biri olarak söylüyorum o iş öyle değil. ana paradan asla indirim yapılmıyor. uzlaşmada faiz indirimi yapılıyor bundanda büro masraflarını çıkartıp kâr a geçinceye kadar indirim yapılmıyor. büro kâr etmedikçe gemi yürümez. iş icralık olduysa icra başvuru masraflarıda alınır. ha kimi bürolar uyanık davranım sizi çağırır tüm faizi sildim der ama önünüze uzatılan kağıtta masraf adı altında kendi parasını alır. bizde öyle olmuyordu faiz üzerinden alıyorduk.
ayrıca şirketler ilgilenmiyor bunlarla icralık dosyaları ihale ile bürolara veriyorlar. sizin şuan avea ile pek bi işiniz yok oraya teklifte gitmiyor süreci bilmeden yazmayın. olay büro ile borçlu arasında. büroda kendi cebini düşünür