Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bu yönde ilerlediğiniz için bende devam ettim ilk postumda yazdığım gibi benim açımdan olabilecek 2 cevap var ya özgür irademiz var sınavdayız hangi tercihi yapacağımız bilinmiyor yada boldların tam tersi.

Filmde robotlar kontrolden çıkmıyor bilinçli olarak kötü kod yerleştiriliyor

Arkadaşlar soru gerçekten zor hemen atlamadan önce üzerinde iyi düşünülmesi gerekir cevabı olacak diye birşey yok ben olaya mantıksal bakıyorum bir çok kişi inanca dayalı bakıyor benim açımdan şimdilik bu iki cevap var yarın bir gün 3. cevapda olabilir. Cevaplarınız için teşekkürler.
kendinizi neden 2 cevap ile kısıtlıyorsunuz ki?

özgür irademiz var, sınavdayız ve hangi tercihi yapacağımızı bilen var. tercih yapana kadar bunu biz bilmiyoruz. ama O'nun bilmesi buna müdahil olduğu anlamına gelmez.

Ve filmi tekrar izleyin derim.

Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sadece şu sorunun cevabını verebilirmisiniz yaratıcının bildiği sonucu değiştirme şansımız varmı ?

Edit.
Yağmurlu bir günde yolda yürürken yanınızdan bir araba hızlıca geçer. Ve sırılsıklam olursunuz. Bu sizin özgür iradeniz dışında yaratıcının iradesi ile olan birşeydir.

sonra o arabayı kullananın 7 sülalesine sövmek ya da Allah ıslah etsin seni deyip susmak sizin özgür iradenizdir. burada yaradan sizin hangisini seçeceğinize müdahele etmez ama hangisini seçeceğinizi bilir.