Fhm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılıyorum harfiyen, ayrıca poşetlerin maliyeti ile satış fiyatı arasındaki fark da cabası bence. Bim poşetleri tahminen 0,05-0,08 arası değişmektedir maliyeti. 0,25'e satınca 1-3-5 adet olarak hesaplarsak çok az bir şey ama, 10 ton-20 ton olarak hesaplarsak rakamlar yüksek çıkıyor. Bilmiyorum şuan yanlış mıyım acaba bu düşüncemde
Bez çanta kullanırsan o dediğin kapitalistlerin sinsi planlarını bozmuş olursun. Çok basit bir çözüm ile hem doğaya katkıda bulundun hemde kapitalistlerin oyununu bozdun. Bir taşta iki kuş vurdun kendi tuzaklarının içine düştüler =). Paranoyalara bak yahu =)))...

Fhm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılıyorum harfiyen, ayrıca poşetlerin maliyeti ile satış fiyatı arasındaki fark da cabası bence. Bim poşetleri tahminen 0,05-0,08 arası değişmektedir maliyeti. 0,25'e satınca 1-3-5 adet olarak hesaplarsak çok az bir şey ama, 10 ton-20 ton olarak hesaplarsak rakamlar yüksek çıkıyor. Bilmiyorum şuan yanlış mıyım acaba bu düşüncemde
ystr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden kese kağıdı vardı. Gayette sağlıklı.
Karton poşetler kullanılıyor bazı mağazalarda.
Poşeti paralı yapmak işin kolayına kaçmaktan başka birşey değil.

Ota boka vergi veriyorum zaten bi de poşete para vericem. Oh ne ala ülkeye bak.
Refah seviyeni yükselt önce, sonra gel poşeti paralı yap.
İşinize gelince avrupada da var demesini biliyorsunuz. Bak bakalım daha neler var avrupada. Nasıl şartlarda yaşıyor insanlar.
Kese kağıdı manav reyonlarında kullanılabilir bende destekliyorum fakat ülkede geri dönüşümün biraz daha ilerlemesi lazım. Bu konuda geride.

Kdv gelir vergisi bunlar her ülkede olan vergiler. Vergi mülkün temelidir. Vergiye karşı çıkmadan önce vergilerin normal bir ülke ekonomisinde nerelerde kullanıldığını araştırın.

Turkiyede vergilerin neler yapıldığını konusunda şeffaf bir bilgi yok tabi veya en kötü örnek vergiyle saray yapılmasını bende doğru bulamıyorum. Ama gelipte vergi ödüyorum diye şikayet etmem.

Poşet paralı oldu gidip alıp hicbir alternatif üretememek sikayet etmek ve ustune ustluk satin almak bence kerevizliktir =).

Çözümü çok basit. Alıp kullanmıyoruz.