Merhabalar,
Olay bu pazar günü gerçekleşiyor. Beni bilen bilir evimde 2 tane kedi besliyorum. Sokağımızda da onlarca kedi var ve bu kedilere kendi bütçem ile elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Kedi evi yapıyorum, iki gün sonra biri alıyor, mama veriyoruz mama tabakları vatandaşlar tarafından kaldırılıp çöpe atılıyor. Tek canlı biziz galiba? Egoya bak şu insanlardaki..
Neyse olaya gelecek olursak..
Geçtiğimiz pazar günü; evimin önünde bir kediye çarpılmış ve o buraya yazacak düzeyde sıfat bulamadığım insan görünümlü madde kediyi yolun kenarına atıp kaçmış. (Acaba ona da bir araba çarpsa ve onu kenara atıp yoluna devam etse ve kimse ona yardım etmese nasıl olurdu? Bunu yapanın böyle bir durumu yaşamasını isterim.) Ben o sırada evde yoktum. Eve geldiğimde bana annem yaralı bir kedi olduğunu söyledi ve ben hemen kediyi aramaya başladım. Kediyi bulduğumda ise belden aşağısı kırılmış ve öylece yatıyordu hayvancağız. Ağzı var dili yok.. Ne yapsın, empati kuracak birilerini bekliyor olacak sessizce...
Neyse gittim yanına hemen veteriner ekiplerini olay yerine çağırdım ve yaklaşık yarım saat içerisinde geldiler Allah hepsinden razı olsun. Ancak bu geçen sürede hayvanın kan değerleri de oldukça düşmüş olacak ki; uyuma eğilimi vardı. Veteriner ekipleri geldi ve cancağızı götürdüler hayvan hastanesine. Gittiği günden beri hergün takip ediyordum zaten onu ve bugün aradığımda öldüğünü öğrendim. Omurgaları kırılmış, kalbi kazadan zarar görmüş ve kan seviyesi istenen seviyeye getirilmemiş. 2 gün yoğun bakımda kalmış ve gözlerini bu kötü dünyaya yummuş. Ölen bir kedi mi, yoksa ölen insanlık mı?
Başınızı ağrıtmış olabilirim, kusura bakmayın. Ancak lütfen insanlardan başka canların da yaşadığını unutmayın. Bir hayvana çarptınız, panik yapmayın insanlık halidir. Veterinere götürün, zaten sigorta veteriner masraflarını karşılayacak. Ancak bu hayvana çarpıp kaçarsanız en adi... sıfatını kazandığınızı da unutmayın.
İnsanın insana ve tüm canlara saygı duyduğu bir dünyada yaşamak dileklerimle.. Hayırlı geceler.