dandanakan01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1O Yıl metro markette güvenlik amiri olarak çalıştım önceden paralı değildi toptancı gelirdi poşetin topunu alıp gitmeye kalkardı hayırdır derdik oda ben paletle aldım derdi aptallık yapardı.Senin bölgende ki metro market yeni açılmışsa zaten açıldığından bu yana paralıdır.

elbette bunun da bir maliyeti var ama birde şu şekilde düşünün farkındalık yaratılıyor mesela ben bezden market çantasıyla giderim o şekilde alırım alacağımı örnekleri hep metrodan veriyorum bunun doğayı korumak ile alakalı olduğunu metro poşet satışlarından kazandığı paranın yarısını tema vakfına bağışlayarak gösteriyor.Zaten poşetin bir maliyeti satıcıya olmuyor satıcı ürünü satacağı zaman poşetin maliyetini üzerine koyuyor.

bu tarz fikirler türkiye hariç çoğu ülkede var adamlar geri dönüşüm makinesi yapmışlar attığınız pet şişe cam şişelere depozito ücreti ödüyor hem geri dönüşümde çığır açıyorlar hemde insanların ekonomisine küçükte olsa bir katkı sağlıyorlar bu sayede doğayıda korumuş oluyorlar.
belirli bir kısmın doğayı düşündüğünü düşünüyorum illaki cebini doldurmayı düşünen de vardır ama poşet olarak baktığımızda zaten bunun maliyetini üründen hayli hayli çıkarıyorlar.
Hocam o kadar nazik anlattınız ki sayenizde poşet mevzusuna bakış açım değişti.