Anlamadığım birçok kişi doğaya oraya buraya zarar geliyor diyor da, parayla alınınca doğa kirlenmiyor mu? Bir şekilde o poşetler yayılmayacak mı yani? Burada mevzu böyle bir karar alınarak ücretliye dönüştürülmesi yorumlar bile farklı bir kapıya çıkıyor da hadi neyse.
Ağlanacak halimize gülüyoruz
Hocam unutun doğayı moğayı. Aferdersiniz ama türk milleti olarak doğanında güzelliğinde içine etmeyi cok iyi biliyoruz. Doğa için değil, olması gerektiği için şu uygulama yapılmalı. Bakın, dünyanın cogu yerinde ücretli. Fiyatlarda bizim burdakine yakın o ülke şartlarına göre.
Hani cezalar caydırıcı değil diyoruz ya hep, buda bi caydırıcılık metodu işte. Olması gereken bu.
Bir kısmın bunu kötü bişeymiş gibi göstermesi (anti-particilik yapması), bir kısmında marifet yapıyormuş gibi göstermesi (particilik yapması) , çok tuhaf. İnsani gereklilikleri tartışır olmuşuz.
--
Ne ataist insanlar tanıdım, evlerinde yaşadım avrupa ülkelerinde. Adamların günah kavramı yok din kavramı yok ama ekmeği israf etmiyor, çöplerini ayrıştırıp doğru konteynıra atıyor, cebinde kumaş poşeti ile alışverişe gidiyor. Senden benden müslümanlar. Biz hala yok bunu yaparsak doğa korunur, yok efendim doğa için yapıldığını mı sanıyosunuz bunu tartışıyoruz. Siyasi kafa bu. Bu yüzden "gelişmemiş-gelişmekte olan ülkeler" kategorisinden çıkmamız mümkün değil.
Ağlanacak halimize gülüyoruz.
Saygılar.