Emniyet Teşkilatı bünyesinde birisi olarak buna dair deneyimime dayanarak söylüyorum. Arkadaşlarımızın söylediği gibi işi kolay değil. Olayın başlangıcı her ne kadar 17 yaşına dayanıyor ise de ÇOK BÜYÜK (MADDİ) bir ceza alacak. Bunun hapis cezası olabileceği ancak paraya değiştirilebileceğini unutmayın. Para miktarı olarak da çok az bir miktar ödemeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (SEÇİLMİŞ OLAN)'a hakaret, aynı zamanda sicilin ciddi anlamda bozulması anlamına gelir. Kısacası adli sicil üzerinde de geleceğini çok ciddi anlamda sıkıntıya sokmuş arkadaşımız.
Acil bir şekilde avukat ile hareket etmesi gerekiyor. Avukat, bu noktada ne kadar iyi olursa sizin için o kadar iyi olacaktır. Ben yapmadım, aklım ermiyordu yetişkin değildim gibi bahaneler daha da kötü yapar işi.
EDİT: Çok başımıza gelen bir durum. İnsanları uyarıyoruz fazlası ile ancak ne yazık ki düzelmiyorlar. Siyasiler bile, milletvekilleri bile Cumhurbaşkanı'na hakaretten çok ciddi para cezaları ödüyorlar. Devlet, yeni yıl itibari ile bu tip hakaret olaylarına çok daha yoğun şekilde eğilecek. Eleştiri olarak algılamayın ancak her ne olursa olsun devletin en büyük kademesine bu tip hareketler içerisinde bulunan herkesi uyarmak gerek.
Bu arada özür dilerim, mazur görün. Dipnot olarak düşmek istiyorum. Burda bir küçük görme söz konusu. Okuduğu kitaplarda bir ülkenin en büyük kademesine hakaret edilmeyeceğini öğrenememiş zannederim. Yani bilinç her zaman OKUNAN OKULDA YA DA KİTAPTA DEĞİL ne yazık ki.
Karşı tarafın küçük görmeye çalışması üzerine bende doğruları söyleyip görüyorum hocam. Bilim kitabında diktatöre hakaret edilmeyeceği yazmıyor.
Ülkede terör bitmiyor, hırsızlık bitmiyor, tecavüz bitmiyor, yolsuzluk bitmiyor, ekonomi çökmüş, fabrika kalmamış, çiftçilik batmış, doğuda birçok şehit olan askerin halka bilgisi bile verilmiyor habere bile çıkmıyor ama bizim devletimiz küfür edenlerle ilgileniyor. Yaşasın Ak parti (!)