Hocam yıllardır renault motoru diye diye mercedesi küçümsemeye çalıştılar ama biride kalkıp niye böyle diyorlar gerçekten altında yatan sebep ne diye araştırmadı, aksine karaladılar mercedesi. Sen şimdi istediğin eklentinin ücretsizi senin işini çözecek olanı varken kalkıp sıfırdan o eklentinin aynısını yazdırır mısın ? Mercedeste bunu yapıyor mühendisleri aldıkları motor parçalarını birleştiriyor, ortaya çıkan motora uygun tasarımı yapıyor dinamiğini ayarlıyor dışarıdan çıkan bir adam yaa işte onda renault motoru var diyor. Öncelikle mercedes kullanırken bu düşünceleri kafanızdan atmanız gerekiyor hocam.
Gelelim cla serisine, bu arabayı istiyorsunuz ama bu arabadan beklentiniz nedir ? Evet mükemmel bir görüntüsü var, tasarımı gerçekten harika, mercedes farkı ile en ince ayrıntılar düşünülmüş. Ama istediğiniz gerçekten bu mu ? Vereceğiniz paraya değecek mi ?
Mesela yukarıda arkadaş konfor bekleme Cla dan yazmış. Şimdi bende mercedes 2017 e serisi bir araç var ben spor araç seviyorum ve gittim amg aldım. Mercedesin Amg serisi bir araca sahipsen eğer çukurdu kasisdi arnavut kaldırımıydı bunları gördün yavaş gideceksin kardeşim yapabileceğin hiçbirşey yok. Çünkü amg paketle gelen lanet bir spor yayları var. Anayolda rahatlığını hissedersin ama yukarıda belirttiğim yerlerde acısını çekersin bu kadar basit hocam.
Araç kıyaslamaya gelirsek eğer mercedese türkiyede bakacak olursak S>E>C>A>Cla diye gider kimisi a serisini hiç katmaz olaya hatcback olduğundan dolayı ama sistem kaba taslak böyledir. Karşılaştıracağın diğer markalarında sınıflandırması mercedeste hangi seriye denk geliyor önce bunun araştırmasını yapman gerek bu sayede daha çabuk sonuca ulaşırsın.

Kişisel fikrim ise tarzına uygun severek bineceğine inanıyorsan al hocam.