Arkadaşlar,
İlk kez böyle bir konu açıyorum.
Kaynarcada oturan geçen yıl yardım ettiğim Ayşe hanımın yardıma ihtiyacı vardır. Yeri bizzat gidip gördüm. İlgilenen arkadaşlara da telefon ve adresi özel mesajla atacağım. Zan altında kalmamak için yardım parası olarak bana birşey göndermeyin. Para yardımı yapacaklar fatura bilgilerini alırım oradan ödeme yapar hem faturaları ödenmiş olur.
Acil olan ihtiyaçlar:
- 9 yaşında erkek çocuk kıyafeti (hiçbirşeyi yok)
- Dolap boş yiyecek yardımı
- Evde böbrek hastası var (devlet ihtiyaçlarını karşılıyor bu hastamızın fakat yeterli değil)
Bunun yanında Pendik Belediyesinden 150+100 toplamda 250 TL yiyecek yardımı alıyorlarmış fakat neye yeter. Komşulardan destek olmazsa yapacakları birşey yok.
İlglenenler bana özelden yazsın Adres ve Telefon bilgilerini paylaşacağım, bizzat yerine gider görürler öyle yardım yaparlar. Ben yarın tekrar gideceğim.
Başka atladığım birşey varsa moderatör arkadaşlar eksiklerimi yazsın konuyu düzelteyim.
Dediğim gibi adres ve telefon bilgileri mevcuttur, kargo ile gönderim sağlayabilirsiniz, iletişim kurun birşey göndermeden. İhtiyaç olmayan birşeyi göndermeyin.
Kişiyi aramaya çekinen veya bizzat benden bilgi almak isteyenlere de telefonumu yazarım.
Son olarak kargo parasını karşılayamayan arkadaşlara da anlaşmamız üzerinden ücretsiz olarak aldırabilirim.
Şimdiden yapacağınız hayırların kabul olması dileğiyle.
----------------------------------------------------
EKLEME:
Not: faturaları ilk mesaja eklemedim alt sayfada görebilirsiniz.
Değerli forum arkadaşlarım.
Ailenin sorununu büyük oranla çözdük. Dileyene detaylı belge ve evrakları gönderebilirim.
Sorduğum sorular üzerine tüm detayları aşağıda yazıyorum.
Ayşe yengenin 9 yaşında oğlu ve evlenmiş boşanmış bir kızı var. Aynı zamnda 2 de torunu var. Kızı tüberküloz hastası ve şu anda 40 kilogram. Üst katta kendisi kiracı alt katta kızı kiracı. Bu şekilde olmasının sebebi çocukların anlaşamaması ve bu konu ciddi kriz doğurması. (torunlarından birisi oğlundan bir iki yaş büyük ve ufaklığın hareketliliği çocuklara sorun oluyor ve onlar da onu dövüyormuş (gözümle şahit olmadım Ayşe yengenin söylediği bu şekilde))
Çocuk 9 yaşında Astım ve böbrek hastası. Bir böbreği doğuştan küçükmüş 1 böbreği de tamamen iflas etmiş durumda ayrıca böreklerindeki taş yüzünden sürekli kanamalı idrar ve aşırı ateşlenme yaşamakta. Kendisi Başkanlık danışmanlarından birisine ulaşmış ve şu anda bir doktora yönlendirilmiş ve hastalık takip altına alınmış durumda.
Eşi boğularak ölmüş.
Doğalgazlı bir eve taşınsan diye söyledim fakat çocuğun hiperaktif olması ve ayrıca çevresinin orada olması başka bir yere taşınmasına engel oluyor. Doğalgaz tesisatı yapar mıyız kiradan düşeriz dedim ama ev sahibi evi yıktıracakmış 1-2 yıl daha sürer miş.
Durumlar detaylı şekilde böyle. Şimdi gider ve gelirlere gelelim...
GİDERLER:
1.000 TL kira (kendisinin)
700 TL kira (kızının bu kısmı birisi karşılıyor gelir kısmında yazacağım)
300 TL ulaşım (oğlunu acile götüreceği zaman taksi parası ortalama)
300 TL ortalama mutfak masrafı
60-80 TL elektrik faturası
50 TL su faturası
200 TL yakacak ortalama (kaymakamlık kömür veriyor fakat sobadaki sorun yüzünden yakmaya korkuyorlar)
TOPLAM: 2.630 TL (unuttuğum birşey olursa tekrar eklerim)
GELİRLER:
300 TL belediye yemek yardımı (bir ay 250 geliyor bir ay 300)
700 TL birisi kira yardımı yapıyor
1200 TL aylık gelir (artık aylık olarak eklendi

)
TOPLAM: 2.200 TL
KISACA EKSİKLERİMİZİN ÇOĞU MADDİ OLARAK TAMAMLANDI VE AYLIK OLARAK HEMEN HEMEN YETERLİ DÜZEYE GELDİ.
ŞİMDİ EKSİKLERİMİZE BAKALIM:
- Halı (ss190634 arkadaşımız ayarladı 2 tane araba bulunca götüreceğim)
- Soba : Eşim ve arkadaşları aralarında para topladılar ne kadar eksik bilmiyorum yarın bakacağım
- Televizyon : Çocuk yerinde durmuyor dediğim gibi, kış olduğu için evde tutmanın başka yolu yok, evlerinde tv yok ama arkadaşımla yarın halledeceğim gibi, bunu yarın yazarım
- Yakacak : bu kısım önemli oduna ihtiyacımız var. Kömür olmuyor çocuk astım olduğu için odun yakıyorlar. Bu kısmı sobayı alırsak çözülür gibi. Yarın bakacağım sobanın fiyatını.
- Elektrik Süpürgesi : Bunu telegram grubumuzdaki arkadaşımız aldı sağolsun
Sonuç itibari ile aylık olarak çok bir sıkıntımız kalmadı. Fakat önümüzdeki ay için elektrik veya su parasını karşılamak isteyen olursa ben fatura numarasını gönderirim. Mutfak masrafını sadece 300 TL yazdım o yüzden biraz daha destek olabilirsiniz. Diğer kısımları da biz çözeceğiz.
Yardım eden, destek olan ve mesaj gönderen herkesten Allah razı olsun