Tam aynı şeyi kendim için düşündüm. Evde 2 çocuğum sıcak yatağında yatıyor. Yediği önünde yemediği arkasında, insanlığımdan utandım.
Hocam kimse için yazmamıştım yazıyı, yalnızca kendim için yazmıştım. Üstüne alınıp polemik başlatmayı düşünen olursa diye korkmadım da değil.
Sizin hissettiğiniz hislerin aynısını hissediyorum ben de. Oğlum sıcacık yatağında yatıyor, eşim, annem, babam aynı... Bense bilgisayar başında optimizasyon, seo, sosyal medya, bilmemne ne kadar gereksiz iş varsa onlarla uğraşıyorum. Gözümden kıskandığım oğluma zarar gelmediği müddetçe sesim çıkmıyor. Din kardeşimin (Din, sağ,sol vs de önemli değil aslında, önemli olan insan!) oğlu/kızı açlıktan, savaştan, sefaletten ölüyor ama gıkım çıkmıyor... Yazıklar olsun bana...
Aklıma Irakta mı yoksa Suriyede mi olduğundan emin olamadığım bir video geldi. Aradım bulamadım. 3 kardeş bombalanan evleri, ölen anne ve babaları için ağlıyordu. Ne yapacak o çocuklar? Mükemmel hayatları mı olacak savaş bitse bile? O bombayı atanlarda hiç mi vicdan yok? Hadi onlarda yok diyelim, peki bizde?