PTT 2018/1 personel alımı için başvuru yaptım. Türkiye geneli 5 bin kişi alıyordu.
Sanırsam Mayıs ayındaydı. Başvuru yaptım. Sanırsam Ağustos gibi sınava girdik yazılı. 28.11.2018'de sözlü mülakat için Ankara'ya gittim iyi geçti.
Bilgisayar tekniker için başvuru yapmıştım. Türkiye geneli 70 bilgisayar teknikeri alacaklardı. Başvurular il bazında ikamete göre yapıldı.
Yazılı barajı 70 idi. Ben yazılıda 72 aldım Sakarya'da. Başka barajı geçen facebook ve whatsapp gruplarında araştırdım Sakarya için yoktu. Büyük ihtimal tekim barajı geçen diyordum kendi kendime. Mülakata 1 hafta kala en yüksek ve düşük puanlar açıklandı. Bilgisayar tekniker Sakarya en yüksek 72 en düşük 70 puandı isimsiz liste. 72 benim puanım ve 1 kişi daha olduğunu anladım 70 puanı olan mülakata kala 1 hafta kala.
28.11.2018'de Ankara'ya mülakata gittim iyi geçti. Kendimden emindim kesin kazandım gözüyle bakıyordum.
Diğer kişiyi de mülakatta gördüm. Ben girdim benden sonra o girdi.
28.12.2018 akşam saat 22:00'da sonuçlar açıklandı. Kazanamadım. Diğer kişi beni geçmiş.
Yazılı ve mülakat ortalamasını alıyorlar. Yazılı puanım 72. Sözlü puanım 82.2 ortalamam 77.1 sanırsam. Diğer kişiye en az sözlüde 85 vermeleri lazım ki beni geçebilsin.
Bir de şu var il bazında olduğu için barajı geçen toplam 30 tekniker vardı. Bazı illerde barajı geçen 1 kişi idi. onların hepsi kazandı. 76 ortalama ile kazanan oldu. 40 şehirde de kadrolar boş kaldı barajı geçen yok diye. Benim o illere alınma durumum da yok il bazında olduğu için.
İşte böyle. Umarım hak ederek kazanmıştır arkadaş. Gerçi yazılı da onu geçip mülakatta geçilmek dokundu. Böyle bir şeyi yaşayınca anlarsınız ancak.

1 kişi alınacaktı. ben 2. oldum.