En çok şikayet edinilen konulardan bir tanesi "Google gibi getir yaptıktan sonra, sitem sıralamadan kayboluyor".
Bu konuyla ilgili
detaylı bir yazı kaleme aldım r10'da. Hatta 2 dakikayı aşmayan videolu açıklamam da mevcut.
Benim kendi şahsi düşüncem, insanların bazı yorumları veya şikayetleri kolaya kaçarak yapmasından kaynaklı. Google gibi getir yeni bir webmaster tools aracıymış gibi lanse edilmesi trajikomik bir durum.
Bu özellik, yıllardır var ve kullanılıyor. Fakat son yıllarda hatta son aylarda bu konu üzerinde birden fazla konu açılması ve gündeme gelmesi bu durumu biraz karmaşık hale getiriyor.
Aslında burada farklı bir bakış açısıyla bakmanızı rica ediyorum. Bu konu ve buna benzer tüm konularımda Semantik Search yani Anlamsal Arama Bilimi üzerine yoğunlaşmanızı öneriyorum. Çünkü "anlamsal arama" ayrı bir Bilim dalı. Stanford Üniversitesinin sunduğu bu kaynak bize ilham verici olabilir diye düşünüyorum İlgili makaleyi sizinle paylaşıyorum.
Google Latent Semantic Endeksleme (LSI)
Kısacası demek istediğim, google gibi getirin zararlı olduğu değil, google algoritmasının tamamen anlamsal arama bilimini kullanarak sıralamaları belirlemeye başlamasıdır.