Hocam sorduğunuz soruyu doğru anladıysam, normalde foreach içinde for kullanmayız yani en azından ben kullanmam ikiside döngü çünkü.Orada onu Array(dizi) yapan şey ise sayı numarası yani yazılımın getirdiği şart dolayısıyla, dizinin içinde dizi olması gerektiği anlamını çıkardım ben.
Yani kısacak özet geçmek gerekirse; foreach ile diziye ayırmış, daha sonra $basliksayisi değişkeni sayısı kadar for ile say demiş ve gelen sayıyı da array'a atamış.
Bu arada ikinci attığınız kodla ilk kod arasında bir bağlantı yok.
hocam öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok çok teşekkürler
benim sorduğum soru forecle diziyi değişkene atıyoruzya hocam dizi değişken oluyor bu değişkeni yukarda dizi gibi çağırmış [] bu şekilde ,içine kacıncı index varsa onu yazmış değişken dizi gibi çağırmış değişkenleride dizi gibimi çağırıyoruz
2. kodda $arabaveri olan $veri > nin kendisi yani $veri ye atanmıs $arabaveri , su fonksiyondan belli olur excelcek(date("d.m.Y"),$arababaslik,$arabaveri);
yani burdaki koddaki $sonuc["marka"] $sonuc["model"] yukardaki $veri dir
$veri yi değişkene atadıktan sonra [$i] indexi yazıp [0] indexi 0 sa markayı cekiyor 1 olunca modeli yazıyor burayı biliyorum ama anlamadığım konu değişkene [0] indexi yazarak cekebiliyoruz
<span class="userTag"><span class="userTag">@$arabaveri[</span></span>]=array(
$sonuc["marka"],
$sonuc["model"]
);karıştı biraz umarım anlatabildim