ATA-Aöf'de sistem nasıl bilmiyorum ama Anadolu Üniversitesi için gözlemlerime dayanarak emin olduğum bilgiler vericem umarım işinize yarar.Büyük ihtimal aynıdırda.

İnsanlar AÖF sınaflarında geçen seneki sorulardan çıkıyor diyorlar.Bu yanlış değil ama doğruda değil.AÖF'ün bir soru havuzu var.Tahmin ediyorum sınavlarda tek bir butona basıyorlar ve sistem bu soru havuzundan dengeli olucak şekilde ( örneğin vize sınavı ise ilk 4 üniteden ünite ağırlığına göre belirli miktarlarda ) soruları toplayıp önünüze sunuyor.Dolayısıyla 5 yıl geriye dönük sınavlara bakarsanız benzeri yada aynı soruları görmek çoğunlukla mümkün oluyor çünkü havuz belli.Gelelim bu soruları görmeye.AÖF soru havuzunun büyük bir kısmını E-kampüs bölümünden paylaşıyor.Bir üniteye girip o üniteden deneme testi alabiliyorsunuz ve size 10 adet soru soruyor.Bu 10 soru her seferinde değişiyor ve tıpkı sınavlarda olduğu gibi aynı sorularda tekrar karşınıza çıkabiliyor.Her ünitede olan soru sayısı farklı elbette ancak gördüğüm kadarıyla 20 ila 50 arasında farklı soru çıkabiliyor bir üniteden.Yani her ünitede 50 soru varsa vize sınavı için 200 soruyu gördüğünüzde soru havuzunun büyük bir çoğunluğunu görmüş oluyorsunuz.Hepsini değil tabiki çünkü bazen kitaplarındaki ünite sonu değerlendirme soruları, bazen çözümlü test sorularıda sınav havuzuna dahil ediliyor ve bunlar genellikle gördüğüm kadarıyla ünite denemelerinde çıkmıyor.

Eğer ki AÖF'ü ciddiye alayım çok yüksek ortalama ile bitireyim derseniz bir dersi en iyi çalışma yöntemi önce konu özetlerini-sorularla öğrenelim kısmını okumak, sonra o ünitenin testlerini çözün ve deneme modulünü açıp rasgele gelen 10 soruyu 9-10 defa bitirin.Üzerine birde çıkmış sorulara bakarsanız 100'ün üzerinde bile alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Umarım işinizi görür.