selamün aleykum hocam. Bu işlerle çok araştırdım daha yatırım olarak durumum olamadığım için giremedim ama bildiklerimi şuraya yazıyım milletimize belki bir ihraçatçı kardeşimiz görür.

1. şirketiniz varmı bu konuda bılmıyorum ama bu işlerde şirketinizin olması sizin yararınıza olacaktır. Neden ?
a- Devletimiz yeni yasayla haziranda çıktı 29 yaşına kadar ki kuralan şirketlerde senelik 75.000 tl kadar ki satılardan vergi almıyacağını yasa olarak çıkardı.
b-Şirketlerde en büyük problemlerden birtanesi de sgk ödemesi oda aylık yaklaşık 900 tl civarında devlet aynı yaş arasında şirket kurana 1 yıl sgk primini devlet yatırıyor.
2. Kardeşim şirketi kurduk ne yararımız olacak ?
a- Devlet 150 kg 7.500 Euro ya kadar ki gönderilerinizi mikro ihracat sınıfından bulunduruyo vergi almıyor.
Oda şöyle oluyor kısaca burdan malı çıkarmadan irsalıyenızı hazırlıyorsunuz vergi tutarınızı yazıyorsunuz.Anlaşmalı kargo firmasını veriyorsunuz. Gönderiniz gümrüğe işleme alındığı anda vergi iade işlemine başvuruyorsunuz vergi iadenizi alıyorsuz.
Bunun yararıda şöyle sizin malınız burdan çıktığı zaman evrak üzerinde vergiyi ödediğiniz gözküyor vergi anlaşmalı ülkelerden 2 vergi alınmaması için yapılan sistemde yani burdan vergi ödediğiniz için o ülkede ödemiyorsunuz.

Ben mali müşavir değilim dediklerimin hepsini internetten arattırarak kesin net yada güncellenen varsa görebilirsiniz.

Şimdi sizin sorunuza biraz cevap vermeye çalışalım. Şu nalet paypal satışları o kadar etkiliyor ki anlatamam. Buda ülkemizde yasaklanın baya bir problem oluyor. Nasıl mı ?
Yabancılar paypala o kadar alışmış ki yani onla alışveriş yapmaya hiç çekinmiyorlar. Çünkü bir mağazanın yaptığını paypal yapıyor. Misal bir ürün aldı sizden paypal üzerinden ve ürün gelmedi hemen paypala bir ticket atıyorlar. Paypal size tekrar
dönüyor diyor ki marry nin ürünü nü göndermemişsin gönderdiğine dair bir kanıt ver yoksa parasını iade ediceğim. Sizde olaki kargoya verdiniz geç kaldıysa kargo takip numarasını veriyorsunuz diyorsunuz benle alakalı bir problem değil vs vs.

Yani olay şöyle insanlar bir yerde paypal ödemesi olduğunu görünce rahat alışveriş yapıyor ama nerde kredi kartı bilgileri istendimi çekiniyorlar ki haklılar mı bence sonuna kadar. Ben amazondan sunucu aldım bedava diye yanlışlıklar bir yere bastım hesabımdan para çekmışler ne bir onay ne bir bildirim hiçbirşey yok direk çekmiş adamlar parayı geride alamıyoruz.

E bu paypal yoksa yapamıcaz mı kardeşim ? Yok hayır alternatif ödeme sistemleri mevcut ama kesintileri biraz fazla ordan ora aktar derken biraz gidiyor.
Yok mu paypalın çözümü kardeşim ya ? Sakın yasal olmayan bir yol denemeyin ben heryolu denedim yakalandık olan içerde paranıza olur geri veriyorlarda işte 180 gün. Bunun şuan 2 yolur var
1-Yurt dışında çok samimi güvenebileceğiniz bir akraba hısım vs.
2- Yol ise biraz zor ama E-estonya vatandaşlığı alıcaksınız 100 Euroya onla bir şirket kuracaksınız diyip gidiyor birçok prosüdürü.

Baya uzun oldu ama belki birine bir faydam olurda ihracata yönelir ülkemize desteği olur diye yazdım. Dediklerimi bir kaynak olarak değilde bir fikir olarak düşünün ve dediklerimi internetten araştırınız bunları tek başlıkta biyerde pek bulamazsınız benim baya bir vaktimi aldı ki hala uğraşıyoruz.
Buarada Hayırlı İş bol kazançlarınız olsun denemekten çekinmeyin en büyük ekmek inanın ihraçatta var.