Hocam Merhaba,
%4-%5 şeklindeki kelime kullanım sıklığı ( keyword density ) ile ilgili olarak naçizane kendi bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
Aslında 2018 yılı için de geçerli olmak ve bundan sonra uygulama başarısı artacak olmakla birlikte Google yapay zekası ( RankBrain ), içeriği anlama-çözümleme konusunda kendisini geliştirmiş, geliştirmeye de devam etmektedir. Bu aşamada anahtar kelime kullanım sıklığından ziyade, makalede anahtar kelimenin yanında aynı anlama gelebilecek ifadeler kullanmak daha önenmli bir hale geliyor.
Ayrıca " QUOTE: keyword density, in general, is something I wouldnt focus on. Search engines have kind of moved on from there. John Mueller, Google 2014 "
Google'dan John Mueller'in 2014 yılında yapmış olduğu bu açıklamaya göre, kendisinin bile anahtar kelime sıklığına takılmadığını , arama motorlarının o aşamayı çoktan geçtiğini belirtmektedir.
Bu sebeple benim şahsen, makalelerde anahtar kelimeyi belli bir yüzde ile kullanmak yerine yapmış olduğum seo çalışması bu şekildedir.
PS: Edindiğim tecrübelere göre, footer kısmındaki yada footer'ın bir üst kısmındaki bir div içerisinde yapılan kısa bir meta description yada bir etiket bulutunun google sıralamasını etkilediğini düşünmekteyim. Yanlışım varsa düzeltiniz. Yada böyle bir mantık var ise beni de aydınlatırsanız çok sevinirim.
Saygılarımla