Harika bir konu, yorumlar için teşekkürler,
Bazı arkadaşlar demişki ben bu sınavda olmak istemedim, dünyaya gelmeyi hiç istemedim falan, Ama deniliyor ki dünyaya gelip sınava tabi tutulacağımızı biz ruhlar aleminde seçmişiz, iyide ben şimdi ruhlar alemini hatırlamıyorum gibi düşünebilirsiniz,
Ruhlar Aleminde Yüce Allah bize seçenekler sunarken bizim o anki ruh halimizi tahmin edebiliyormusunuz, kimbilir yüce Allah öyle şeyler anlatmıştır bize ve öyle şeyler göstermiştirki bize, bizde buna bakarak dünyaya gelmeye karar vermişizdir
Hani diyorsunuz ya ben ruhlar aleminde olduğumu hatırlamıyorum ondan bana sınava tabi tutulmak mantıksız geliyor gibi ancak şunuda düşünün, biz yüce Allah ile ozaman konuşurken ruh halimiz nasıldı, şimdiki halinize ve dünyanın şartlarına bakıp aldanmayın
asl olan ozaman ne düşündüğümüzdür, Allah bize neler söyledi ve neler gösterdide bu kararı aldık, ozamanki ruh halimiz nasıldı, bunuda aklınızda bulundurun derim
Arkadaşlar saygısızlık olarak algılamayın sakın herkesin görüşü farklıdır. Açıkcası bu benim mantık kurallarıma uymuyor yani birşey biliniyorsa zaten seçme şansın kalmıyor o seçim önceden belirlenmiştirki biliniyor.
Bu filmi izledim hocam burdada robotları yaratıcı konumuna koyarak örnek veriyorsunuz robotlar yaratıcı olsaydı sınavada gerek kalmazdı çünkü kimi nasıl yarattığını biliyor olurdu.
ben şunu düşünüyorum herzaman
Yarattığın birşeyi neden sınava tutarsın ? Söylentiye Göre 114 bin Peygamber yollanmış fakat insanlığın hali ortada. Yani İnsan melekelerin dediği gibi kan döken kargaşa çıkaran hain bir yaratık. Allah'ın elçisine bile neler yapmışlar. Böyle bir yaratığa gerek varmıydı ?
Adalet sistemi nasıl işliyor ?
Ben bu dünyaya gelmek istemedim şuanda da bu sınavda olmak istemiyorum hani dinde zorlama yoktu neden sınavdan çıkamıyorum ?En önemli sorun neden sınav oluyorum ?
İnsan oğlu yakıyor yıkıyor öldürüyor ,kendi kendini öldürsün peki o hayvancıklara yaptıkları ,bitkilere yaptıkları karşısında onların hakları yenmiyor mu? Örneğin Ormanı hırsları için yakan insan o ormandaki binlerce canlıyı yok ettiğinde onların yaşama hakkı ne oluyor ?
diye uzar gider sorular .....Allah herkesin yardımcısı olsun