Hocam emniyetle görüştüm. Siber güvenlikteki arkadaşlar Facebook'un Türkiye'de ki hukuk bürosu ile görüştürdü. Hukuk bürosu istenilen evrakları öncelikle gönderin sonra da emniyetten şikayetçi olun. Biz emniyetten gelen şikayet dilekçesini inceleyip facebook ile görüşüyoruz, bu görüşmede sizin yolladığınız evrakları da göz önünde bulundurarak facebook bize kararı bildiriyor ve biz de buna göre başlatılması gereken bir dava var ise başlatıyoruz. Biz sadece verilen kararı uyguluyoruz, karar verme konusunda yapabileceğimiz bir şey yok dediler.
Ödeme yapmama ikna zaten onlar. Fakat hesaplarına para düşmüş olması sizce neyi değiştirir ? Sonuçta Türkiye'de değiller. Facebook sayfasına yazan bir profil vardı, sayfa elimde iken oradan görüşmüştük. Daha sonra da ben şahsi hesabımdan direk olarak sayfaya yazarak konuştum. Facebook hesabı sahteymiş belli ki şuan profil kapatılmış.
2. kısımdaki mesaj bana da gelmişti ve direk adamın busines hesabıne eklemeyi kabul ediyorsunuz. sayfanız ok kişinin busines hesabına geçiyor. siz de onu yaşamışsınız.
ödeme yapacağınızı belirtip pazarlık yapın ki inandırıcı olsun.
sonra ödeme bilgilerini isteyin. 1 tl gönderim yapın. hesap doğrulaması amacıyla, sonra da yazışma kısmıyla direk bilişim suçlarına gidip şikayetçi olun
başka şansınız yok, facebook buna büyük olasıllıkla red cevabı verecektir.
hatta ödeme isteyen şahısla olan yazışmanızı da gönderin facebooka ama yine de olumsuz bakma ihtimali kuvvetli.
bu arada iletişim kanalınız neydi o şahısla. mail mi, face mi bunları da belirtin