Öncelikle şunu belirteyim 20`den fazla dernek kurdum ve kuran arkadaşlara yardım ettim. Konuya hakimim.
4 Faal derneğin başkanıyım.

Bu işe kafa yoracak biri olur ise bu işin hiç bir masrafı yok ve dernek kurmak çok kolay bir iş. Kurarken 100 TL kırtasiye masrafınız olur. Masraf çıkmasın diye formüller var bu formüllere göre hareket ederseniz 5 kuruş dahi masraf da çıkmaz yıl boyu

Vhisne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üye listesini isterler, 3-5 freelancer çalışan var onlarda fişlenir hesaplara sıkı takip falan derken 10 seneye kalmaz web sektörü biter
Vhisne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam devlet istedimi üye listesi mecbur vericeksin, freelancer üye varsa eğer devlet bakıcak bunlara kardeşim para kazanıyomuşsun hesabına giriş çıkış var ver bakiyim vergi diyecek
Liste istemeleri gerekmiyor. Hali hazırda DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) denilen sisteme üye kayıtlarını yapma zorunluluğunuz var bundan dolayı devlet kurumları üye listenizi istedikleri zaman görebilirler.

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fiili olarak webmaster ehliyeti diploması sertifikası yeterlilik belgesi var mı? böyle bir belge var mı hukuksal anlamda?

yoksa webmaster derneği kuramazsın yani olmaz işin özü...
hele 50 bin üye falan hikaye burada herkes webmaster ama icraata geldi mi webmaster olmadığını görebiliyoruz liseyi bitirmiş ama wordpress kuran seo yapan sosyal medya işi yapan kişiye webmaster diyemezsiniz çünkü diploması yok belgesi yok.

dahası finansmanı sağlaman genel kurulları toplaman lazım bunlar maliyetli işlerdir tabi fiili ehliyet kısmı varsa
Dernek kurulurken diploma sormaz kimse öyle bir durum yok. Bahsettiğiniz durum Meslek Odaları kurulduğunda gerekecektir.
Genel kurul dediğiniz olay ufacık bir salonda 15 dakikada bitecek meseleler. Masraf falan yok.

Türkiyedeki faal derneklerin %90`ının çalışma ve kurulma mantığı "KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR" şeklindedir.
10-15 kişi dernek kurar dernek yöneticilerinin dernek üyesi ve dernek yetkili organı olduklarından haberleri olmaz.
Çünkü genelde dernek başkanı; anne, baba, kardeş, abi, abla, kuzenler ve yakın arkadaşları ile derneği kurar bir defa kimlik bilgilerini alır ve kafasına göre imza atar.
Dernek olayını fazla ciddiye almayın yani. Tabi dernek üye sayısı 5-10 binin üzerindeyse durum farklı.