Arkadaşlar saygısızlık olarak algılamayın sakın herkesin görüşü farklıdır. Açıkcası bu benim mantık kurallarıma uymuyor yani birşey biliniyorsa zaten seçme şansın kalmıyor o seçim önceden belirlenmiştirki biliniyor.
Çoğu kişi Allah sınavın sonucunu bildiği için sınavın mantıksız olduğunu düşünüyor. Sanırım problem bu.
Olaya dini boyutu değil'de farklı bir açıdan bakarsak bir film'de şöyle bir olay vardı.
Bir makina insanların hal hareket davranış vs bir çok etkene bağlı gelecekte suç işleyip işlemeyeceğini söylüyordu.Ona göre o kişileri suç işlemeden hapise atıyorlardı. Tabi masum insanlar kabul etmiyorlar. Çünkü henüz orta'da suç yok.
Şuanda bu zamanı yaşayıp kendi tercihlerini görerek seçmediğin sürece Allah ben senin sonunu zaten biliyorum diyip seni cehenneme atsaydı sen bunu kabullenmezdin. Kimse kabullenmezdi. Olaya bu açıdan bakılabilir.
Bu filmi izledim hocam burdada robotları yaratıcı konumuna koyarak örnek veriyorsunuz robotlar yaratıcı olsaydı sınavada gerek kalmazdı çünkü kimi nasıl yarattığını biliyor olurdu.