Rabbim için zaman kavramı yok.. Herşey onun için şuan .. geçmiş ve gelecek yok .. herşey şuan..
Rabbim biliyor nereye gideceğimizi ama bence çoğu günahınızı affettim diyor, çabanıza bağlı kıldım diyor ..
Benim anladığım kadarıyla normalde cehennem 2. kademedeyken Rabbim yine kıyamıyor kullarına herkesi bi kaç kademe üstte çıkması için affediyor.. kolaylaştırıyor.. cehennem 2. kademeyi hakederken küçük çabalarınla cennete son anda girebiliyosun..buda Rabbimin rahmeti..
Biride sormuş bizemi sordu dünyaya gönderirken .. aynen öyle bize sordu.. Ve bence herşeyide gösterdi.. tüm ihtimalleri.. ne kadar zor olduğunu.. çok az kişinin kurtulacağını.. cennetide gösterdi .. cehennemide.. ama cennet o kadar güzelki orası için bu riske girdik..
kendimiz edip kendimiz bulacağınız.. O kadar çok şeyi unuttuk ki.. araya o kadar çok gereksiz şey girdiki.. Rabbimizle yaptığımız bu anlaşmayı hep unuttuk hatırlıyamıyoruz.. Kuran da ne diyosa yaparsak hatırlamaya başlayacağız..
kısaca biz istedik gelmeyi.. bu sınava girmeyi.. bu sınav tamamen bizim çabamıza bağlı.. Allah şuan nereye gideceğimizi çok iyi biliyor.. Bu dünyanın varoluş sebebi kendimizin nereyi hakettiğini kendi gözlerimizle görmemiz..100 kere gönderilsek yine aynı günahlara işleyeceğiz.. Yani kusursuz, mükemmel , Rabbimin dizayn ettiği bi sınavdan geçiriliyoruz.. Herkes hakettiğini bulacak.. Allah ım affet ..