Öncelikle haklıyken haksız duruma düşme. Hele hele köşede yakalayım, tek tek cezalarını keseyim olayına sakın girme. Senin yerin belli, sen yokken de dükkanına zarar verebilirler. Bir de bu adamların kaybedecekleri neleri var, senin nelerin var? onları düşün. Bu tip durumlar çok can sıkıcı olabiliyor. Ben bireysel olarak senin kadar sakin kalamazdım, gelip bunları buraya yazman bile benim için büyük olay aslına bakarsan.
Bu işin çözümü basit, taktır sağa sola 2-3 kamera, olanları çek. Dükkanını da korumaya almış olursun hem.Tekrarı halinde bu görüntülerle başvur. Kaba kuvvetin ve baskının karşılığı aynı olursa işler hiç ummadığın boyutlara gelebilir, içinden de çıkamayabilirsin. Ya da onlara işlemeyen bazı şeyler senin hayatını karartabilir. Zor işler ve öneri vermek ile bu durumun içinde olmak arasında dünya kadar fark var.
Turgutlu'da tuğla indiricileri de benzer şekilde kartel gibi olmuşlar, kafalarına göre zam yapıyorlardı, insanları yıldırdılar. Bugün bakıyorum tuğla kullanımı günden güne bims vb ürünlere dönerken tuğla firmaları da paletli tuğla satışlarını hızlandırdılar. Hal böyle olunca bu adamların ekmeği suyu kesildi. Bu tip sorunlar her daim zamana yayılıp çözülür. İşyerinin yapısını ve konumunu bilmiyorum ama alırsın bir forklift kendin taşırsın en kötü