Arkadaşlar merhaba, kısa bir özel geçeceğim. Kendim yazılımcıyım ve donanım ağırlıklı bilgim olmadığı için bir işe kalkışmadan önce fikir almak istedim.

Şuanda Hp probook serisinden bir laptop kullanmaktayım. İçerisinde intel i5 2520M işlemci var. Ne çok iyi ne çok kötü, orta segment bir işlemci. Makinede çift ram slotu var ve şuan tekinde 4gb ddr3 takılı. Ve ekran kartı yok.

Öncelikle belirteyim oyun oynayan bir insan değilim, tam bir 'ofis çalışanı' tarzındayım. Kod yazıyorum, tarayıcı kullanıyorum. Fakat işim gereği sık sık photoshop ve illustrator kullanıyorum. Ve vaktim olduğun video edit de öğrenmek istiyorum. Fakat bilgisayarım photoshopta siyah ekran sorunu yaşıyor. Muhtemelen biliyorsunuzdur, ekrana sürekli siyahlık gelip gitme durumu. Bu nedenle grafik çalışması yapmak işkence oluyor, kör olucam artık.

Şimdi soruma geliyorum; ben bu bilgisayarın ramini 8gb yapmayı, harddiskini ssd yapmayı ve bataryasını yenilemeyi düşünüyorum. 500 lira civarı ufak bir maliyetle bunları yapabilirim, hatta ucuza temiz işlemci bulursam (çevrem geniş) daha iyi bir işlemci bile bakacağım. Fakat yine de ekran kartı olmayacağı için bu gibi sorunlar yaşar mıyım? Yani bu bilgisayara para harcamak tamamen zarar mı olur?

Not: Yeni bilgisayar almaya kalkarsam 4500tl civarı masrafım olacak ve elimdeki bilgisayarı satma şansım da düşük, o yüzden bişeyler yapmak istiyorum