Sayın
@YorumTakip; zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Bir kaç mesaj öncesinde bunu anlatmak istemiştim. Yani maliyetinden kaçmıyorum, ama her forumda da ücretli yazılımlarla ilgili olumsuzluklar görüyorum. O ki ücretli bu olumsuzluklar neden var diye aklım karıştı. Özel yazılım da düşünebiliriz. Konunun ilerleyen zamanlarında fikrini paylaşan tüm arkadaşların (tek tek hepsine teşekkür ederim) fikirlerini oturup iştişare yapacağız. Kararımız özel yazılım yönünde olursa sizinle iletişime geçeceğimdir. Teşekkür ederim.
Zaten bu tam olarak maliyetten kaçmak oluyor ve mantıklısı da bu. Neden daha az miktara yaptırabileceğiniz yazılıma çok ve belirli periyotlarda devamlı para ödemek zorunda olasınız ki?
Tüm yazılımlarda olumsuzluklar olacaktır. Özel script yazdırdığınız taktirde de olumsuzluklarla karşılaşacaksınız, ücretli veya ücretsiz yazılımlarda da olacaktır mutlaka. Burada önemli olan problem çıkma oranı (Hangi yazılımda ne kadar olumsuzluk çıkar?), problemle başa çıkabilme kabiliyeti (Olumsuzluk çıktığında yazılımı sunan kişiler haricinde başkaca coder'lara bu problemi çözdürebilecek misiniz?), Problem çözüm maliyetleri gibi bir çok konuyu ele almak gerekir.
Özel yazılım ücretsiz yazılımlara göre daha az problem çıkaracaktır (Hiç değilse baştaki problemler atlatıldıktan sonra ve kaliteli bir şirkete yaptırmanız halinde...). Başka coder'lara çözüm için daha uygun fiyatlı veya daha ACİL şeklinde anlaşmalar yapabilme şansınız var ücretli yazılımlara göre. Bir çok şeyi birlikte hesaplamak lazım.
Özel yazılım düşünürseniz kurumsal bir çözüm aramanızı tavsiye ederim.
Daha 2 hafta önce BASİT bir bot yaptırmak için birisiyle anlaştım ama halen PROBLEMLERİMİN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUM. Arkadaşa arada bir ulaşabiliyorum, ulaştığımda da "kontrol ediyorum" deyip yine ortadan kayboluyor vs vs. Kurumsal firmalar sözleşme ile çalışacağından dolayı ve zamanlarını daha etkili kullanabildiklerinden dolayı (Ek iş olarak görüp, günün büyük bir bölümünü başka projeler, küçücük bir kısmını sizin için ayırmayacağı için) daha mantıklı. Sorun çıkma ihtimalinde elinizde sözleşmeniz olacak. Firma adını lekeletmek de istemez zaten. Kaliteli bir firma ile çok güzel bir yazılım yaptırabilirsiniz. Parada kısmamanız gereken 2 yerden ilki bu. İkincisi ise reklam