Atladığınız bir şey var ki ilgili site Müslümanları Noeli kutlamamalısınız diye uyarmıyor. Noel ile yeni yılın gelişini kutladığımız, bir seneyi geride bıraktığımız 31 aralık yılbaşı gecesini özdeşleştiriyor. Ülkemiz tarafından tanınmış ve aktif olarak kullanılan takvime göre insanların biraz kafa dağıtmak ve eğlenmek için yaptıkları aktiviteleri hedef alıyor. Elbette Noel kutlanması, günahını bilemiyorum ama her şeyden önce oldukça saçma ama yılbaşı gecesi eğlenilmesinde burada iddia edilen sebepten ötürü bir sakınca görmek gericiliktir ve hoş karşılanacak bir tarafı yoktur. Müslümanlığı yaymak ya da görevini yapmakla da alakalı değildir, zira yılbaşı gecesi Noel ile alakalı değildir. Miladi takvim İsa ile alakalı olabilir ama sonuçta resmen ülkeler tarafından tanınmış bir takvimdir. 1 Ocak günü de Müslümanım ben resmi tatili tanımam deyip işe koşanların sayısının fazla olduğunu da zannetmiyorum.

Yılbaşı gecesi kutlamalarına verilecek bir tepki varsa BENCE sadece, en azından önümüzdeki bir kaç sene için, yılbaşı gecesi ortalığı kana bulayan terör saldırısının hatırasına binaen ocağına ateş düşen onlarca aileye saygı olarak en azından televizyonlarda büyük eğlenceli kutlamalar yapılmamasıdır ancak bu fikre de sıcak bakmayanlar olabilir. Terörün amacına hizmet etmek sinmek korkmak olarak görenler olabilir. Kendi tercihleridir.