@UzaN; satacağınız ürünün fiyatı X TL diyelim. X TL ye %18 kdv + %5 kargo + %15 komisyon(Bu ürüne ve pazaryerine göre değişiklik gösterir.) + Paketleme koli vs ücreti + kar = XY fiyatı eğer aynı ürünü satan diğer mağazalar ile rekabet edemeyecek ise bence sadece pazar yeri ile şansınızı denemeyin sosyal medyayı kullanın.
@utku1; Ülkenin ve kültürün getirisi bu ne yazık ki. Online alışveriş ve e-ticaret kültürü henüz ülkemizde oturmuş değil. Bu gün avrupada parakende satış yapan bir çok kuruluş yada mağaza kendi e-ticaret sistemini kuruyor ve insanlar evlerinden alışveriş yapıyor. Bizim ülkemizde e-ticaret adı altında kurulan sitenin 9'u hıyar yolladığı için pazar yeri güvencesi istiyor insanlar halbu ki iyzico gibi güvenli alış veriş sistemleri mevcut. Yatırım yapacak birikimi yakaladığım an kendi sosyal medya hesaplarım ve e-ticaret sitemi kurmayı düşünüyorum bende.
@ahmetbaslik; benim fiyatları yukarıda tutmam gibi bir durum söz konusu olamaz bulunduğum kategoride 20kuruş daha yüksek fiyat bir anda bıçakla kesilmiş gibi satışları durdurabiliyor. n11'in tek yaptığı şey size pazar yeri oluşturmak ve parasını almak geriye ne haliniz varsa görün modunda. Gg ve n11 bu konuda iğrenç ötesi. HB ye ağırlık vermeye çalışıyorum bu aralar.