Altyapım 35 Mbps VDSL internet hızı desteklemekte Vodafone Net firmasından 24 Mbps hızı olan paketi satın aldım 07.12.2018 tarihinde başvurumu aldılar 08.12.2018 tarihinde modem kurulumunu gerçekleştirdiler. Altyapı sağlayıcısı olan Türk Telekom firması ile görüştüm en fazla 4-5 Mbps hız kaybı yaşayacağımı dile getirdiler. 08.12.2018 tarihinden beri almakta olduğum en yüksek hız 5 Mbps. Bununla ilgili Vodafone Net firmasını defalarca kez arayıp sorunu dile getirdim. Teknik ekip yönlendireceğiz diyorlar sürekli 10.12.2018 tarihinden beri teknik ekip problemin nedenini çözemedi. 18.12.2018 tarihinde altyapı sağlayıcısı Türk Telekom ekipleri evi ziyaret edip eve gelen hatta problem olup olmadığını test ettiler. Ne yazık ki gelen hattın indirme 30 yükleme 4 Mbps hızlarında olduğunu Türk Telekom ekipleri ile test ettik. Bu testi 3-4 defa farklı dakika aralıkları ile yaptık. Gelen hattı tekrar modeme bağlayıp Vodafone'nin hızını test ettiğimizde 2-3 Mbps hızları alıyorum. 20.12.2018 saat 01:30-02:00 arasında birden internet bağlantım kesildi. Müşteri hizmetlerini arayıp sorunu dile getirdim civarda herhangi bir çalışma olmadığını söylediler ama internet bağlantım kesildi ve sürekli hız kaybı yaşıyorum. Vodefone Netten internet hizmeti almak isteyenler tekrar bence bir daha düşünmeli.
Yalnız, Türk Telekom çalışanları o kontrolü sağladığında yüksek hız alabiliyor olabilirler fakat bu o hızı vereceği anlamına gelmiyor. Yazın yazlığa bağlattığım internet 16 Mbps hızındaydı TT çalışanı geldi kurulumu yaptı aşağıda kutuda (sitenin ortasında kutumuz) 14-15 Mbps alabildiğini söyledi ve ne hikmetse eve 3 Mbps üzerinde bir bağlantı gelmiyordu. Eve çekmiş olduğum (ki daha yeni kendim döşemiştim) kabloda sorun olduğunu söyledi. Bir sorun olduğunda kendi numarası olduğu için hep bununla iletişime geçiyordum fakat 1 kere müşteri hizmetlerini aradım ve bir anda hızım 15 Mbps'e çıkmıştı. Bu bahsi geçen hakaretlerimi buraya yazmak istemediğim şahıs hızı ben yanından ayrıldığımda direkt düşürüyormuş. Daha sonrasında komşum için geldiğinde noldu senin internet Engin dediğinde abi düzelttim ben 15 geliyor demiştim nasıl 15 geliyor bağlantı kaldırmaz ben kısayım onu 8'e dedi ve tehdit etmiştim o internet 1 Mbps bile yavaşlarsa seni vururum diye. Aynı zamanda ek iş olarak alt yapı vs. yapıyormuş bu çakal aklı sıra beni bezdirip kendine tekrardan döşetmemi isteyecekmiş.
Özetle: TT çalışanın yaptığı testte çıkan değer modeme gelmiyorsa Türk Telekom'un orada yer alan saha ekibi engelliyordur bağlantıyı.