fairybarbara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google amazon nasıl kacırıyor. Bu internet sektörü böyle bi sektör. Laptopu götürdün mü şirketin adresi değişiyor. Fabrika gibi değil. Devletler bunlara özel yasalar getirmek zorunda. Onu kasettim. Devletin ve milletin yararına bi çözüm olmalı.
Herkesin istediği milletin yararına bir çözüm. Ama oraya insanlar vergi vermemek için yurtdışına kaçar şeklinde yazarsanız olmaz.

ps5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten devlet google ın bile vergi kaçırdığını düşünüyor google neden irlandadan ödeme işlerini yürütüyor ABD deki yüksek oranlardan kaçmak için.

Bu kadar göz önünde olan bir firma bunu bağıra bağıra yapıyor düşünmeleri hiçbirşeyi değiştirmez o ülkede vergisini ödedin mi ödedin. çift taraflı vergilendirme varmı var!

Kimse aptal değil kendilerininde yurt dışı kurulu firmaları var bizden iyi biliyorlar prosedürleri merak etmeyin

Google ın bu işleyişi vergi kaçırmak değil vergi başarısı olarak nitelendiriliyor.
Seni başka bir ülkede vatandaşlık almaya bile zorlar bu yapı.
Köşedeki markete yasa çıkarmıyorlar iş yeri bir laptopdan başka birşey olmayan yer yurt vatan ayırt etmeksizin çalışan ve günün çağın işini yapan adama ülkende destek olacaksın bu zaten ülkene yatırım demek.

ben x ülkeye gitmeyi düşünüyorum x ülkedeki adamı neden Türkiye'ye gelmek istemiyor önce bunu düşünsünler.

Yurt dışına zaten el attılar Türkiye'den ödeme alacaksanız +kdv getirildi sunucu işi yapanlar bilir. adsense bu olay sökmez denetleyemezsin google la anlaşmadıkça.

Rusyadaki adam Türkçe site yapsın kdv ödemeden yararlansın Türkiye'deki adam TR de diye kdv öde dersen yürümez bu işler.
Devlet Google'a zaten vergi kaçırdığı için 300 milyonluk bir ceza kesti, Google da anlaşmalı olarak bunu ödedi.

Bir yere başvururken bu yüzden insanlar yurtdışına kaçar şeklinde beyan etmek yerine daha yapıcı eleştiri/öneri getirmek mantıklıdır.

Yurtdışı olayına vs katılıyorum. Devletin bu yaptığının da kötü olduğunu düşünüyorum. Zira çak oraya %10 vergi başka etlin sütlün yoktur diye de belirt, insanlar yurtdışından senin ülkene gelir ve senin şu an almaya çalıştığın %10 yaptığında parayı seve seve sana öderler.