Cankat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de macbook pro kullanıyorum ama Apple Magic Keyboard ile yazıyorum yazılarımı. Son birkaç haftadır aynı durum bana da oluyor cankat yazacağım zaman ara sıra sapıtıp cannkatttt yazıyor apple ile görüştüğümde kablosuz klavyenizle ilgili olabilir dedi bir sürü şey denedim ama düzeliyor ara ara tekrar geliyor. Ben donanımdan ziyade yazılımsal mı acaba diye düşünmeye başlamıştım çünkü klavyeye hiç sıvı teması vs. olmadı ve Mojave güncellemelerinden sonra oldu diye düşünüyorum. Macbook üzerindeki kendi klavyesi ile de deneyemiyorum çünkü çift monitör bağlı ve masaüstü gibi kullanıyorum macbook'umu evde. Klavyeyi değiştirmeyi bile düşündüm ama yeni bi Apple Magic Keyboard en ucuz 450TL o da iMac'lerden çıkanlar. kendi sitesinde 750TL idi en son gidip almak istemedim. Üşenmedigim bi ara kablolu klavye bağlayıp öyle deneyeceğim. Siz de çözüm bulursanız beni de haberdar ederseniz sevinirim.
İnternette gördüğüm duster diye bir sprey var bir önceki postta yazmıştım. Deneyenler olmuş ve sonuç almış gibi. Ama garanti olan bir Apple ürününü her daim Apple Store'a göstermek gerekli. Apple Store diyorum çünkü diğer teknik servis noktalarında gerek günlerce gerek ise saçma sapan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Örneğin; Bundan önce ki macbook pro retina da kronik ekran soyulması vakası vardı. 2 defa Pupa ya verdim ve 2'sinde de başarısız oldular. En son Apple Store'a götürdüğümde sorunsuzdu ancak değişim talep etmiştim. Zaten bu yeni nesillerde enteresan bir olay oldu klavyede yapışkan tuş olayı. Reddit Mac forumlarında aynı sorunla karşılaşanlar direk Apple Store mağazasına götürüp onarım hatta direk değişim talep ediyorlar. Büyük çoğunluk onarım tabi. Sorunun giderildiğini yazanlarda var.
Yanlız şuna dikkat ettim videolarda; Kelebek klavyeler o kadar hassas bir mekanizmaki tuş vuruşlarına önemli derecede etki ediyor. İçindeki plastik buna önemli bir etken.

Şu cümleleri yazarken inanırmısınız hiç tekrar eden tuş olmadı A'dan Z'ye kadar. Ama bir süre sonra ne yapıp ediyor tekrarlıyor nımıssız. Apple'a bununla ilgili geribildirim bile yolladım yazılımsal olarak çözülebilecek bir öneri. Ama takan yok ne yaparsınız.
Geçen sefer Apple dan bir yetkili arkadaş tuş kombinasyonu denedi ancak o da ne yazık ki işe yaramadı sanırım. Sanırım diyorum ondan sonra tekrar eden tuşlar oldu.
Ara ara zorlu veya akasyadan randevu düşürmeye çalışıyorum. Sonucu buraya yazarım.

Güncelleme: Şu an yine aynı sorun nüksetmeye başladı. "O" harfi "M" harfi gibi tuşlar 2'li 3'lü basmaya başladı! Sövesim geliyor ama ya sabır diyip sabrediyorum.
Apple Store'a da randevu düşmedi hala lanet olsun ya! Bazen zorluya randevu düşürdüğümde etrafıma bakıyorum ne kadar bilinçsiz kullanıcı varsa Apple Store'a koşuyor. Buna bir çözüm bulmaları lazım artık.