Aslen bakamyın Türkiye 'deki ( belirli firmalar , aracılık yapanlar dahil değil ) bir çok firma artık çok iyi hizmet / fiyat sunuyor. Tek sıkıntı yine sunucunun maal oluşu döviz olduğu için bunlarda problem çekiliyor. Erişim , iletişim, destek bakımından yurt dışına nazaran daha iyi durumdalar kendi vatandaşlarına karşı.
Örnek veriyorum aynı model 100 tane HP sunucu alsak o otomasyonla tek tıkla kurulacak edilecek sistemler oyuncak gibi. Bizler her alımda 2 3 5 maksimum 10 sunucu aldığımız için model ve sunucu markaları farklılığından dolayı bu kolaylıklar olmuyor.
Ama verilen teknik destek erişim ve özellikle fiyatlar konusunda diğer ülkelere nazaran iyi durumdayız. Adamların örnek veriyorum DELL sunucuyu alısı 1000 $ iken bizim o sunucuyu alısımız mimum 3500 $ dolaylarında oluyor. Doğal olarak maaliyetimizi / maliyetinizi kiralamada arttıran faktörde tam bu oluyor.
Ülkemiz sunucu maabında bir girişim marka model yada devlet tarafından teknolojide geliştir diye ÖTV / KDV değerlerini bu cihazlarda düşürse bakın kim o zaman Avrupa 'da ses getiriyor görün Türk firmalarını.
OVH konusundada Euro durmaz daha ben size söyleyim, yurt dışında euro düşüyor bizde çıkıyor. Farklılık bundan kaynaklı. Daha seçim var ne olacağı mçhul. Euroyu 4 TL üzeri sene sonuna görürseniz hiç şaşmayın.
O zamanlar 4 TL'ye pahalı diyorduk, şimdi 6 TL'ye temenni etmek zorunda kalıyoruz..