Yeni nesil çizgi film diyebiliriz, ben açıkcası çok sakıncalı bulmuyorum, eskiden tilkinin kovaladığı tavus kuşu, avcının kovaladığı tavşan, kedinin kovaladığı fare vardı, şimdi de böyle içerikler var. İkisi de faydalı değil, sonuçta çocuğuna bugs bunny izleten bir aile, çocuğuna bir şey mi öğretmeye çalışıyor? yoo. Zaman geçsin, ağlamasın oyalansın diye.
Bunlardan da bilhassa bir şey öğrenmiyor, beyni uyuşuyor, eğer çocuğunuzun gelişim süreci iyi geçsin istiyorsanız, bir kere youtube'a kesinlike yaklaştırmayacaksınız zaten.

Ha bunların eğitici olanı yok mu? var, mesela %100 ingilizce olanları var, dinletilebilir, çocuk 2 dil ile başlar hayata vs.

Bu salih reis olayına gelirsek, hepimizin içinde bir kıskançlık olduğu gizlenemez, ne yalan söyleyim bende kıskanıyorum çünkü şurada hepimiz webmaster webmaster site mite diye geçinip duruyoruz ama Youtube'da 1 tane özgün video atarak belki senin 1 aylık emeğini çıkartabilen insanlar var. Ne gerek var uğraşmaya diyor insan bazen. Bende gerekli özgüven olsa izlenecek içerik çıkartıp oradan güzel paralar kazanacağımdan şüphem yok ama hayatımı bir platforma dökecek kadar da... bilmiyorum öyle bir kişiliğim yok.

Ama youtube'u daha Youtube Türkiye kavramı yokken, yıllar yıllar öncesinden düzenli takip eden biri olarak, youtube'da azimle çalışmak değil insanlara istediğini vererek saçma olmak gerektiğine bahse girerim.
Nillepezdel,beril sergün, yeşil devin maceraları vs.vs. bunlar youtube'u Türkiye'ye açanlar, daha var tabi turunculevye vs. bir sürü, ama şuan bunların adı dahi kalmadı piyasada.
Neden? küfürsüzlerdi, mantıklılardı, kalitelilerdi, saçma hareketler yapmıyorlardı, akıllılardı.
Youtube kitlesinin yaşı düşük, çoluk çocuğa hitap edeceksen ya şaklaban olacaksın, ya primci. Başka yolu yok.